PODIGNUTA OPTUŽNICA ZBOG PRIJETNJE BORISU DEŽULOVIĆU

Splitsko Općinsko državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv 27-godišnjaka, koji je putem društvene mreže Facebook prijetio smrću splitskom novinaru i književniku Borisu Dežuloviću. Okrivljeniku se stavlja na teret da je 23. decembra 2016. putem svog Facebook profila napisao prijeteću poruku na Facebook profilu kluba gdje je u sklopu književne večeri trebao nastupiti Boris Dežulović. Poruku […]

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZBOG PRIJETNJE BORISU DEŽULOVIĆU

Splitsko Općinsko državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv 27-godišnjaka, koji je putem društvene mreže Facebook prijetio smrću splitskom novinaru i književniku Borisu Dežuloviću.

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 23. decembra 2016. putem svog Facebook profila napisao prijeteću poruku na Facebook profilu kluba gdje je u sklopu književne večeri trebao nastupiti Boris Dežulović.

Poruku u kojoj okrivljenik vrijeđa Dežulovića i prijeti mu ubistvom, voditeljica kluba je pokazala oštećeniku, navodi se u saopćenju objavljenom na mrežnoj stranici DORH-a.

Općinsko državno tužilaštvo predložilo je sudu izricanje uslovne osude na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci, tako da okrivljenik ne bi išao u zatvor ako u roku od godinu dana ne bi počinio novo kazneno djelo.

N1

About The Author