ISTRAGA O AMERIČKIM MEDIJIMA U RUSIJI

Ruska Duma usvojila je prijedlog za pokretanje istrage o američkim medijima koji djeluju u Rusiji kao odgovor na prijedlog američkih senatora da se ispita da li ruska mreža RT krši Zakon o registraciji stranih agenata u SAD. Istraga koju će voditi odbor Dume za informacionu politiku, tehnologije i komunikacije, treba ustanoviti da li „CNN”, „Glas […]

ISTRAGA O AMERIČKIM MEDIJIMA U RUSIJI

Ruska Duma usvojila je prijedlog za pokretanje istrage o američkim medijima koji djeluju u Rusiji kao odgovor na prijedlog američkih senatora da se ispita da li ruska mreža RT krši Zakon o registraciji stranih agenata u SAD.

Istraga koju će voditi odbor Dume za informacionu politiku, tehnologije i komunikacije, treba ustanoviti da li „CNN”, „Glas Amerike”, „Radio Liberty”, kao i „drugi američki mediji” rade u skladu sa ruskim zakonima, prenosi Rojters.

U saopćenju objavljenom na sajtu državne Dume kaže se da je odluka usvojena jučer, na prijedlog poslanika Konstantina Zatulina iz vladajuće Jedinstvene Rusije kao odgovor na, kako je rekao, „represivni” potez SAD-a protiv ruske televizijske mreže RT.

cenzolovka.rs

About The Author