Paranoja ravnogorskog uma

Zašto je zamjenik urednika Glasa Srpske povezao jedan tvit sa imamom iz Kozarca

Paranoja ravnogorskog uma

Sve je počelo u nedelju 5. februara u 15 časova i 35 minuta kada sam tvitnuo tvit sljedeće sadržine: „Profil na fejsbuku fakat postoji, draga @Rsrpska, uhapsit, razoružat i poslat na psihijatriju ili u zatvor!!!”, sa sve fotografijom.

Da pojasnim, prije nego što sam ovo objavio na tviteru otišao sam na fejsbuk profil „Četnički pokret Republika Srpska“ i uvjerio se da stvarno postoji. Potom sam napravio skrinšot ove fotografije, prijavio profil zbog neprimjerenog sadržaja i onda tvitao.

Nakon toga kreće ludilo, tj. komentari.

U 18 i 23 minuta na tviteru se oglasio zamjenik glavnog i odgovornog urednika dnevnih novina Glas Srpske Žarko Marković sa sljedećim tvitom: „Znači, Puhalo i ostali čakijaši kače slike nekog bradatog starca s kokardom i nivelišu to sa hodžom iz Kozarca. Sačuvajte minimum dostojanstva, pajaci.“

Nije mi baš najjasnije kako je zamjenik urednika Marković povezao moj tvit sa hodžom iz Kozarca? Nije mi jasno ni kako je moj tvit zamjenik urednika Marković povezao sa bilo kakvim „nivelisanjem“? Ne shvatam kako me zamjenik urednika Marković povezao sa „čakijašima“ i ko su oni?

Kao što sam već kazao, profil je postojao, u to sam se lično uvjerio, i postavlja se pitanje da li ovakav profil, bez obzira ko ga je napravio, treba da postoji jedan dan, dva dana ili koliko već dana na fejsbuku ili treba odmah da nestane?

Ostaje dilema da li zamjenik urednika Marković gleda mnogo špijunskih filmova, da li je paranoičan ili je samo bezobrazan?

Ali to nije sve.

Srpske patriotske snage, isprovocirane Puhalovim tvitom i „pojedinim portalima“, kreću u raskrinkavanje ove zavjere. Kao rezultat toga imamo fejsbuk-saopštenje nečega što se zove Равногорски покрет (ćirilica je u ovom slučaju veoma važna, jer dokazuje da su oni autohtoni četnici) i kojima na riječ moramo vjerovati da su pravi četnici.

Kao što vidite, oni se „ograđuju“ od objave Srđana Puhala i pojedinih portala i opet prave poveznicu sa imamom Mehićem iz Kozarca i nekom medijskom kampanjom.

Šta možemo zaključiti iz ravnogorskog saopštenja?

  • Da sam ja član Ravnogorskog pokreta i da se oni od mene ograđuju jer sam svojim ponašanjem, tj. objavom na tviteru, prekršio neka njihova pravila ponašanja i vrijednosti.
  • Da pravi četnik piše isključivo ćirilicom; latinica je dokaz da je u pitanju fejk četnik.
  • Da je sve ovo smišljeno da bi se relativizovala „srbofobija“ imama iz Kozarca i da sam ja jedan od šrafčića tog paklenog plana.
  • Da od policije traže da utvrdi ko je kreirao ovu fejsbuk stranicu, jer ova „podvala ne smije proći“.

Kao što vidimo, Ravnogorski pokret traži isto što i ja, a to je da se ova stranica ukloni, a ljudi koji su ovo napravili procesuiraju.

Ja bih samo dodao da je vrlo zajebano kada počneš da nalaziš „logične“ veze između nekih stvari koje nisu povezane, ali ako se na vrijeme potraži pomoć stručnih lica, sa tim se može živjeti.

Takođe tražim da me ispišu iz Ravnogorskog pokreta, iako nikad nisam ni bio njihov član, jer nisam dostojan da budem „normalan“ četnik.

About The Author