Otvoren konkurs za novinarske stipendije, rok za prijave 6. mart

Ako imate ideju za dobru priču, želite da se usavršavate ili vam je potreban novac da do kraja istažite temu koja vas zanima, prijavite se za našu novinarsku stipendiju.

Otvoren konkurs za novinarske stipendije, rok za prijave 6. mart

Svake godine, na otvorenom konkursu bira se deset novinara koji dobijaju novac i profesionalnu podršku za svoja prekogranična istraživanja. Za 2019. godinu okvirna tema je SLOBODA.

Formular za prijavu, smjernice i daljnje informacije o stipendiji dostupni su na web stranici programa.

Poziv je otvoren za novinare iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Srbije i Kosova.

Kandidati koje izabere nezavisna komisija dobit će stipendije u iznosu od 2.000 eura, kao i dodatnih 2.000 eura za troškove putovanja i istraživanja. Pored toga, imat će priliku da unaprijede svoj rad kroz učešće na seminarima i saradnju s međunarodno priznatim urednicima, a njihovi tekstovi bit će objavljeni u relevantnim regionalnim i evropskim medijima.

Program Balkanske stipendije za novinarsku izuzetnost pokrenut je 2007. godine i promovira kvalitetno i odgovorno izvještavanje o regionalnim pitanjima. Kroz dosadašnji program prošlo je više od stotinu novinara, sada članova alumni mreže.

Za dodatne informacije pišite nam na [email protected]

Izvor: Detektor.ba

About The Author