‘Orden srama’ za stranice koje se sporo učitavaju na Chromu

Dan izlaska nove značajke nije poznat

‘Orden srama’ za stranice koje se sporo učitavaju na Chromu
Foto: Mediji

Najnovija verzija popularnog preglednika Chrome priprema svojevrsni ‘orden srama’ za stranice koje se na njemu sporo učitavaju.

Google isprobava posebnu ikonicu koja će se pojaviti isključivo ako se web stranica zbog svojeg sadržaja sporo učitava u Chromeu, prenosi The Verge.

Chrome će ‘odlikovati’ stranice koje se u njemu učitavaju ekstremno sporo ili ekstremno brzo, a isprobat će, kažu iz Google-a, nekoliko pristupa i vidjeti koji se najviše sviđa korisnicima.

Novo ‘odlikovanje’ za web stranice napravljeno je da istakne stranice koje su napravljene tako da se presporo učitavaju. Chromeov razvojni tim također istražuje načine na koje će korisnika upozoriti u slučaju da se stranica učitava sporo zbog njegovog sistema ili hardvera.

Jedna od ideja uključuje različite boje crte za učitavanje stranice – ako je zelena, stranica je u redu, a ako nije, moguće je da se radi o neučinkovitom kodu. Dan izlaska nove značajke nije poznat, piše tportal.

Sve što znamo je da su mjere za ‘spore stranice’ tek predstavljene u okviru nedavno održanog Chrome Dev Summita u San Franciscu.

Izvor: Tportal.hr

About The Author