Opasne prijetnje lideru SDP-a Čapljina Mariju Šimoviću

Ugledni čapljinski intelektualac, borac za ljudska prava i predsjednik gradskog odbora SDP-a Čapljina Mario Šimović dobio je prijetnje uz oštećenje auta

Opasne prijetnje lideru SDP-a Čapljina Mariju Šimoviću

Tim povodom oglasio se i Kantonalni odbor SDP BiH HNK.

U priopćenju stoji:

“Kantonalni odbor SDP BiH HNK najoštrije osuđuje uništavanje imovine i prijetnje upućene vijećniku SDP-a BiH u Gradskom vijeću Čapljine Mariju Šimoviću.

Za nas u SDP-u potpuno je neprihvatljiv svaki vid prijetnji i zastrašivanja pa tako i one koje je u petak uništavanjem osobnog vozila i ostavljanjem prijeteće pisane poruke jedna ili više, njemu nepoznatih, osoba uputila vijećniku Mariju Šimoviću.

Ovim putem pozivamo istražne organe, a posebno pripadnike Policijske stanice Čapljina i pripadnike MUP-a HNK da provedu brzu i efikasnu istragu o ovom sramnom događaju te u najkraćem mogućem roku otkriju i kazne počinitelje ovih kaznenih djela.

S obzirom da je u ovom slučaju meta napada politički angažirana osoba koja je od strane građana izabrana u Gradsko vijeće Čapljine smatramo da je prijeko potrebno otkriti stvarne motive počinitelja i eventualne nalogodavce ovog gnusnog čina.

Pošto ovo nije prvi slučaj prijetnji upućen vijećnicima SDP-a u Hercegovini očekujemo jasnu i nedvosmislenu osudu ovakvih pojava od svih relevantnih političkih faktora te brzo institucionalno djelovanje koje će spriječiti širenje atmosfere straha i povratak u neka prošla vremena.”

About The Author