U toku prijave za novinarsku nagradu za najbolje istraživanje o korupciji

Konkurs je otvoren do 31. maja 2022. godine za sve novinare i medije sa sjedištem u Bosni i Hercegovini

U toku prijave za novinarsku nagradu za najbolje istraživanje o korupciji
Foto: Media Centar

Centar za razvoj medija i analize pozvao je novinare i medijske kuće da se u periodu od 1. do 31. maja 2022. godine prijave na konkurs za najbolje novinarsko istraživanje o korupciji.

Konkurs je otvoren za sve novinare i medije sa sjedištem u Bosni i Hercegovini, a nagrade će se dodjeljivati u četiri kategorije.

Nagrade će biti uručena za najbolje istraživanje o korupciji objavljeno u štampanim i online medijima, za najbolje istraživanje o korupciji emitirano u programu televizijskih stanica, za najbolje istraživanje o korupciji emitirano u programu radijskih stanica i za najbolje istraživanje o korupciji u multimedijalnim sadržajima u Bosni i Hercegovini.

Prijavljeni radovi moraju biti istraživačke priče objavljene u nekom od bh. medija u periodu od 1. maja 2021. godine do 30. aprila 2022. godine, a autore za nagradu mogu predlagati medijske kuće, novinske agencije, urednici svih medija ili sami novinari/autori.

Prijedloge je moguće poslati elektronskim putem na zvaničnu adresu Novinarske nagrade [email protected] sa naznakom “Za novinarsku nagradu” i naznakom kategorije za koju se rad prijavljuje.

Audio i video izvještaji šalju se putem WeTransfera, a ukoliko su prilozi objavljeni na You Tube kanalu medija, dovoljno je poslati link.

Novinarska nagrada bit će dodijeljena u okviru Programa istraživačkog novinarstva, kojeg finansira USAID u BiH.

Centar za razvoj medija i analize nastavlja tradiciju nagrađivanja istraživačkih novinara i promocije istraživačkog novinarstva započetu prije deset godina kada je uspostavljena ACCOUNT novinarska nagrada.

Izvor: zurnal.info

About The Author