Novo na FTV: Dokumentarni serijal „Krvni delikti“

Kroz pet epizoda višestruke ubice svjedočit će zašto i kako su ubijali te kako razmišljaju oni koji odluči ubiti majku, nanu ili očuha

Novo na FTV: Dokumentarni serijal „Krvni delikti“
Foto: Tacno.net

Federalna televizija (FTV) predstavlja dokumentarni serijal „Krvni delikti“, koji je u produkciji ove televizije sniman iza rešetaka zeničkog zatvora, u psihijatrijskim klinikama, na terenu s policijom, istražiteljima te svjedocima zločina u brojnim gradovima Bosne i Hercegovine.

Autorki serijala Elmi Kazagić, kroz pet epizoda svakog utorka, višestruke ubice svjedočit će o razlozima zbog kojih su ubijali, načinima na koje su to radili te zašto su neki ubijali puškom, a drugi sjekirom. Također, otkrit će i kako razmišljaju oni koji odluče ubiti majku, nanu ili očuha.

Neka pitanja na koje će dati odgovore su i ta da li zatvorske rešetke selefiji, koji je ubio troje, brže donose kajanje te zašto je samica nekada najsigurniji prostor.

Prva epizoda ovog novog projekta Kazagić bit će emitirana u utorak 17. septembra.

– Radili smo mjesecima, razgovarali s ljudima koji su ubijali, s onima koji su preživjeli, braćom ubijenih… Znalo je biti teško, izuzetno, ali svaki novi projekt nas uči. I životu i profesiji. Nadam se da ćete pažljivo gledati – napisala je autorka serijala na svom Facebook profilu.

Na „Krvnim deliktima“ sa Kazagić su radile njene kolege, snimatelj Almir Čaušević i majstor tona Boris Kragulj, dok je producent serijala Edin Lonić. Ovaj projekt će uskoro ugledati svjetlo dana zahvaljujući i svesrdnoj pomoći policije nekoliko kantona, i to Unsko-sanskog, Hercegovačko-neretvanskog, Bosansko-podrinjskog i Tuzlanskog kantona.

Svjedočenja o specifičnim zločinima, fotografije sa mjesta ubistava koje će gledaoci prvi put vidjeti, ekskluzivne ispovijesti, informacije koje razotkrivaju gdje je sistem zakazao, sve to čini ovaj serijal drugačijim.

About The Author