NOVINAR RTV VISOKO BRUTALNO PRETUČEN

Novinar Radio-televizije Visoko brutalno je pretučen u utorak navečer, nakon predizborne debatne emisije na ovoj televiziji. Urednik predizbornog programa RTV Visoko Ismar Imamović potvrdio nam je da ga je, nakon izlaska iz zgrade RTV Visoko, pola sata iza ponoći, napao maskirani muškarac, koji ga je oborio na zemlju a zatim brutalno pretukao. – Ne želim […]

NOVINAR RTV VISOKO BRUTALNO PRETUČEN

Novinar Radio-televizije Visoko brutalno je pretučen u utorak navečer, nakon predizborne debatne emisije na ovoj televiziji.

Urednik predizbornog programa RTV Visoko Ismar Imamović potvrdio nam je da ga je, nakon izlaska iz zgrade RTV Visoko, pola sata iza ponoći, napao maskirani muškarac, koji ga je oborio na zemlju a zatim brutalno pretukao.

– Ne želim razmišljati o motivima napada. Mogu jedino kazati da se trudim da budem objektivan prema svim političkim partijama i njihovim kandidatima, koji se u predizbornoj kampanji bore da pridobiju glasače na predstojećim lokalnim izborima, rekao je Imamović za NAP.

– Nadam se da će policija ubrzo rasvijetliti ovaj slučaj. Napad na novinare je napad na građane, dodao je.

Javno preduzeće RTV Visoko, kako javlja NAP, nalazi se u centru pažnje već nekoliko mjeseci. Općinski vijećnici lokalne SDA pokušavaju smijeniti Nadzorni odbor ove televizije, ali nemaju dovoljnu podršku u Općinskom vijeću.

Iz svih političkih stranaka u Visokom osudili su napad na novinara Imamovića.

oslobodjenje.ba

About The Author