NOVINAR DRAGO PILSEL PRIJAVIO POLICIJI PRIJETNJE SMRĆU

Novinar Drago Pilsel prijavio je policiji prijetnje smrću nakon dvotjedne kampanje tijekom koje je preko Facebook stranice dobio više od pedeset uvreda i prijetnji. “Nakon što mi je u petak 17. kolovoza poslana poruka u kojoj ustaša drži zaklanu glavu Srbina, bio sam primoran pozvati policiju koja je došla u moj dom”, kaže Pilsel i dodaje […]

NOVINAR DRAGO PILSEL PRIJAVIO POLICIJI PRIJETNJE SMRĆU

Novinar Drago Pilsel prijavio je policiji prijetnje smrću nakon dvotjedne kampanje tijekom koje je preko Facebook stranice dobio više od pedeset uvreda i prijetnji.

“Nakon što mi je u petak 17. kolovoza poslana poruka u kojoj ustaša drži zaklanu glavu Srbina, bio sam primoran pozvati policiju koja je došla u moj dom”, kaže Pilsel i dodaje da je kod prijetnje smrću novinarima policija dužna obratiti se DORH-u po službenoj dužnosti. Također, Pilsel kaže da je o svemu obavijestio predsjednika Hrvatskog novinarskog društva.

U policiji su neslužbeno potvrdili da su zaprimili prijavu za prijetnjama od jedne osobe i pokrenuli kriminalističku istragu ali nisu željeli davati nikakve pojedinosti.

Pilsel ističe da su napadi počeli nakon što ga je Andrija Hebrang 3. kolovoza prozvao i optužio posredstvom novinarke Andree Latinović na portalu Direktno.hr za “zagađivanje medijskog prostora”, da je “falsifikator gubitničke strane”, da “konstruira laži”, da je “simpatizer agresorske vojske”, da “čini zločin prema istini”, da “dobro živi od Judinih škuda iz inozemstva” i sličnih.

“To su teške klevete i uvrede kazane s namjerom da me se obilježi kao neprijatelja Hrvatske”.

De facto, iste večeri, 3. kolovoza 2018., nakon tih Hebrangovih uvreda i kleveta protiv mene je počela nova i, od kada imam profil na Facebooku, najžešća kampanja uvreda i prijetnji, kaže Pilsel.

Pilsel kaže da je Hebrang reagirao na press konferenciju koju su on predsjednica Documente Vesna Teršelič održali u petak 3. kolovoza u prostorijama Kuće ljudskih prava u Zagrebu u vezi s neprocesuiranim zločinima u selima Komić i Poljicima kod Udbine.

hnd.hr

About The Author