Musk imenovao je novu izvršnu direktoricu Twittera

Milijarder je tweetao da će nova izvršna direktorica preuzeti tu ulogu u sljedećih šest sedmica

Musk imenovao je novu izvršnu direktoricu Twittera

Elon Musk objavio je da je pronašao novu izvršnu direktoricu Twittera, a New York Times i Wall Street Journal javljaju da će to biti izvršna direktorica NBCUniversala Linda Yaccarino.

– Uzbuđen sam što mogu objaviti da sam zaposlio novu izvršnu direktoricu za X/Twitter. Ona počinje s radom za oko šest sedmica – rekao je Musk u tweetu.

Dodao je da će njegova uloga unutar kompanije prijeći na “izvršnog predsjednika koji će nadzirati proizvode, softver i Sysopove”.

U decembru je 51-godišnjak rekao da će dati ostavku na mjesto izvršnog direktora čim nađe nekoga „dovoljno glupog da preuzme posao”.

To je uslijedilo nakon ankete na stranici društvenih medija, gdje je 57,5 posto korisnika glasalo za njegovo napuštanje pozicije koju je preuzeo nakon što je prošle godine kupio platformu za 44 milijarde dolara.

Prošlog mjeseca, Musk je podsjetio na obećanje tokom improviziranog intervjua za BBC, gdje je rekao: “Odustao sam. Stalno vam govorim da nisam CEO Twittera, moj pas je CEO Twittera”.

Otkako je preuzeo Twitter, Musk je redovno izazivao kontroverze, dok su ulagači u Teslu, njegovu drugu kompaniju, postali sve zabrinutiji da on posvećuje previše vremena preokretu platforme.

Tokom prve dvije sedmice na poslu otpustio je prethodnog izvršnog direktora Twittera Paraga Agrawala i druge više rukovoditelje, a zatim je u novembru otpustio polovinu osoblja.

Twitter je u aprilu počeo uklanjati svoje plave kvačice s verificiranih računa, ostavljajući neke od najpoznatijih svjetskih ličnosti bez znaka verifikacije.

Platforma je imala oko 300.000 verificiranih korisnika prema izvornom sistemu plave kvačice, među kojima su mnogi bili sportaši, muzičari, novinari i druge javne osobe.

Izvor: Sky News

About The Author