Meta najavila testiranje alata umjetne inteligencije

Raste interesiranje za umjetnu inteligenciju otkako je u upotrebu pušten ChatGPT

Meta najavila testiranje alata umjetne inteligencije

Gigant društvenih mreža Meta Platforms pridružio se utrci za generativne proizvode umjetne inteligencije, rekavši da će započeti s testiranjem alata za oglase koji se pokreću umjetnom inteligencijom i koji mogu stvoriti sadržaj poput pozadine slika i varijacije pisanog teksta.

Odabrana grupa oglašivača bit će pozvana da eksperimentira s alatima u AI Sandbox, najavili su čelnici Mete na konferenciji za novinare u New Yorku, no odbili su navesti koliko će oglašivača imati pristup prostoru na početku.

Meta je planirala odobriti pristup većem broju oglašivača u julu i integrirati neke opcije u oglasne proizvode opće namjene kasnije tokom godine, rekli su.

Ova objava označava prvi pokušaj vlasnika Facebooka i Instagrama u lansiranju proizvoda koji koriste generativnu AI tehnologiju, koja prikuplja zalihe podataka za generiranje novih sadržaja poput proze, umjetnosti i softverskog koda.

Pomahnitalo zanimanje i ulaganja uskovitlalo se oko tehnologije otkako je startup OpenAI koji podržava Microsoft lansirao chatbot ChatGPT u jesen.

Metina najava uslijedila je dan nakon što je njezin najveći konkurent u digitalnim oglasima, Alphabetov Google, rekao da će početi nuditi tu tehnologiju u svojim alatima za pretraživanje, e-mail i fotografije.

Izvor: Reuters

About The Author