MEHANIZMI ZAŠTITE OD ONLINE NASILJA

Priručnik za novinare i novinarke autorica Lejle Gačanice i Marije Arnautović se sastoji od četiri poglavlja – uvodnog, općeg dijela koji definira bh. pravni okvir o online napadima na novinare; opisa pojedinih online napada; savjeta kako postupiti i šta se može uraditi kako bi se zaštitili; pojmova. Namijenjen je identificiranju vrste online napada te uputa kako […]

MEHANIZMI ZAŠTITE OD ONLINE NASILJA

Priručnik za novinare i novinarke autorica Lejle Gačanice i Marije Arnautović se sastoji od četiri poglavlja – uvodnog, općeg dijela koji definira bh. pravni okvir o online napadima na novinare; opisa pojedinih online napada; savjeta kako postupiti i šta se može uraditi kako bi se zaštitili; pojmova. Namijenjen je identificiranju vrste online napada te uputa kako se zaštititi i/ ili ostvariti svoja prava. U poglavlju 2. se, ispod opisa pojedinih vrsta online napada, nalaze pobrojani načini zaštite, a u poglavlju 3. su detaljno razrađeni praktični načini zaštite s kontaktima i obrascima. U prilozima možete naći forme žalbi, prigovora, prijava, demantija.
Priručnik sadrži i pojmove u poglavlju 4. – svi pojmovi označeni drugom bojom u tekstu imaju svoju definiciju u listi pojmova.
Izrazi koji su radi preglednosti dati u jednom gramatičkom rodu u čitavom priručniku se bez diskriminacije odnose i na muškarce i na žene.

Kompletan priručnik možete preuzeti ovdje.

About The Author