MEDIACENTAR SARAJEVO POKREĆE “MEDIJSKU AKADEMIJU”

Mediacentar Sarajevo pokreće novi projekat, medijsku akademiju. To bi trebao biti arhiv najbolje novinarske prakse. U narednih nekoliko godina pokušaće napraviti veliki online arhiv na portalu: www.media.ba Sve ovo biće otvoreno za medijsku zajednicu Bosne i Hercegovine, regiona i šire. Medijsku akademiju zvanično započinju člankom – „lekcijom“ – dugogodišnjeg novinara i urednika Nenada Pejića, koja će […]

MEDIACENTAR SARAJEVO POKREĆE “MEDIJSKU AKADEMIJU”

Mediacentar Sarajevo pokreće novi projekat, medijsku akademiju. To bi trebao biti arhiv najbolje novinarske prakse.

U narednih nekoliko godina pokušaće napraviti veliki online arhiv na portalu: www.media.ba

Sve ovo biće otvoreno za medijsku zajednicu Bosne i Hercegovine, regiona i šire. Medijsku akademiju zvanično započinju člankom – „lekcijom“ – dugogodišnjeg novinara i urednika Nenada Pejića, koja će biti objavljena na portalu media.ba u srijedu 12. decembra.

U saradnji sa Fakultetom političkih nauka u Sarajevu, Pejić će u okviru predmeta „Radijsko novinarstvo“ studentima, ali i novinarima, ispričati neka od svojih iskustava i razgovarati o tome zašto smatra da „novinarstvo nije nevino“ kada su u pitanju dezinformacije.

Nenad Pejić je potpredsjednik i glavni i odgovorni urednik Radija Slobodna Evropa. Dugogodišnji je TV novinar, autor je knjige “Isključi TV i otvori oči” i nekadašnji glavni i odgovorni urednik TV Sarajevo.

Studenti novinarstva kao i novinari iz redakcija bh. medija su dobrodošli na Fakultet političkih nauka u Sarajevu u srijedu, 12. decembera 2018. u 15:00h. (Sala N1/1)

media.ba

About The Author