Hostwriter: Novinarska društvena mreža

Hostwriter, globalna i neprofitna mreža, namijenjena je novinarima, studentima novinarstva, blogerima i dokumentaristima. Zamišljena kao pretraživač, odnosno mreža putem koje novinari mogu da pronađu kolege koji su zainteresovani za istu tematiku ili rade na sličnoj priči, posjeduju kontakte u zemlji za koju je kolega zainteresovan, ili čak prenoćište. Osnivači Hostwriter opisuju i kao društvenu mrežu za […]

Hostwriter: Novinarska društvena mreža

Hostwriter, globalna i neprofitna mreža, namijenjena je novinarima, studentima novinarstva, blogerima i dokumentaristima.

Zamišljena kao pretraživač, odnosno mreža putem koje novinari mogu da pronađu kolege koji su zainteresovani za istu tematiku ili rade na sličnoj priči, posjeduju kontakte u zemlji za koju je kolega zainteresovan, ili čak prenoćište. Osnivači Hostwriter opisuju i kao društvenu mrežu za novinare, koja bi posebno mogla biti korisna za prekogranična istraživanja i povezivanje sa novinarima iz drugih zemalja.

Članstvo u Hostwriter mreži je besplatno, no svi učesnici mreže, moraju da se pridržavaju Kodeksa, koji je kreiran kako bi se spriječile zloupotrebe mreže (besplatan rad, krađa priče, iskorištavanje izvora).

Više o ambasadorima ove mreže, kao i pričama o dosadašnjim uspješnim saradnjama, možete pročitati na Hostwiter zvaničnoj stranici ili Facebook iTwitter profilima.

media.ba

About The Author