Helem Nejse i Marko Louis singlom „Biraj riječi“ pozivaju na borbu protiv govora mržnje

Dizajnirana interaktivna web stranica na kojoj posjetitelji mogu predlagati pozitivne riječi, od kojih će početkom decembra biti napravljena još jedna pjesma

Helem Nejse i Marko Louis singlom „Biraj riječi“ pozivaju na borbu protiv govora mržnje
Foto: YouTube/Helem nejse

Članovi benda Helem Nejse i Marko Louis novim singlom „Biraj riječi“ kojim pozivaju na borbu protiv govora mržnje ozvaničili su početak istoimene kampanje.

Ta kampanja razvijena je kao dio projekta „Dijalog za budućnost“ kojeg, s ciljem promocije suživota, tolerancije i različitosti, implementiraju tri organizacije Ujedinjenih nacija (UNICEF, UNDP i UNESCO).

Ovom pjesmom članovi benda Helem Nejse, kao i njihov kolega iz Srbije Marko Louis šalju snažnu i važnu poruku da je u vremenu individualizma potrebno biti društveno odgovoran i angažiran.

Dizajnirana je i interaktivna web stranica www.birajrijeci.ba na kojoj posjetitelji mogu predlagati pozitivne riječi, od kojih će početkom decembra članovi benda Helem Nejse napraviti još jednu pjesmu koja promovira lijepe riječi i dijalog, nasuprot govoru mržnje.

Kako je istaknuto, nositelji projekta, mladi i kreativni ljudi, itekako dobro shvataju da je muzika snažnija i uticajnija od dnevne politike, a muzika je oduvijek bila platforma na kojoj se susreću različitosti, prostor u kojem nema mjesta za predrasude te je u stanju donijeti istinsku promjenu, uticati na ljude i potaknuti ih na pozitivnu akciju.

About The Author