Glavni urednik magazina ‘Stav’ tvrdi da mu je ugrožena sigurnost

Filip Mursel Begović je najavio da će svi koji su prenijeli lažnu vijest biti tuženi

Glavni urednik magazina ‘Stav’ tvrdi da mu je ugrožena sigurnost

Glavni urednik sedmičnog lista “Stav” Filip Mursel Begović optužen je da “živi kao podstanar i plaća kiriju u stanu Osmana Mehmedagića Osmice” te da je to izjavio inspektorima Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) tokom pretresa tog stana.

Ovu neistinu, tvrdi Begović, je s portala “Dnevnog Avaza” na svom službenom Twitter nalogu prenio ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković, a njegovi su sljedbenici potom započeli pozive na obračun s neistomišljenicima.

Begović tvrdi da je sigurnost njegove porodice najozbiljnije ugrožena te da će djecu skloniti na sigurno.

Na svom Facebook profilu naveo je da je njegova sigurnost kao glavnog urednika “Stava”, a zatim i moje porodice, dvoje maloljetne djece, najozbiljnije ugrožena. Kaže da je ministar Konaković prenio tešku laž, a odmah zatim ustvrdio da je to praktički opravdano jer sada mogu vidjeti šta znači “osjetiti laž”.

– S adresom moje porodice se počelo javno razbacivati, poziva se novog ministra unutrašnjih poslova da me se sankcionira, pa mogu očekivati da će svoje prijetnje i ostvariti. Ovo nisu samo pritisci na medije i novinare, ovo je poticaj koji vodi u fizičke napade. Samo jedan u nizu učestalih poziva koji su adresirani i na druge moje kolege, a tek su jedan dan na vlasti – napisao je Begović.

Kaže da ovo nije ni prvi, ali ni zadnji put da mu se prijeti te da je smatrao do sada da je dovoljno prijetnje prijaviti i zabilježiti. No, sada kada oni koji su prijetnje iznosili čine vlast, posebno uz ministra unutrašnjih poslova sa “zavidnom” krivičnom karijerom, sve je moguće.

– Ono što ću prvo napraviti, osim podnesenih tužbi, je skloniti svoju djecu na sigurno – kazao je.

Naime, Konaković je napisao da su pored kuće u naselju Grbavica u koji Mehmedagić živi s porodicom, pripadnici SIPA-e pretresli i stan u Mehmedagićevom vlasništvu. U stanu koji se nalazi u strogom centru Sarajeva policiju je čekalo iznenađenje zatekli su u njemu Filipa Mursela Begovića, glavnog i odgovornog urednika magazina ‘Stav’.

– Begović je objasnio da on već duže vrijeme živi kao podstanar u stanu Osmana Mehmedagića i uredno plaća kiriju – navodi se u spornom tekstu.

Begović je odbacio ove tvrdnje i naveo da zadnjih 10 godina sa suprugom i dvoje djece živi u sarajevskom naselju Nahorevo u stanu koji je privatno vlasništvo i kojega su kupili na kredit koji još uvijek plaćamo.

– Nikada u životu nisam bio u privatnoj kući ili stanu Osmana Mehmedagića Osmice, a kamoli da “duže vrijeme” živim kao podstanar u njegovom stanu. Nije mi poznato gdje se nalazi imovina Osmana Mehmedagića – dodao je Begović.

Najavio je da će svi koji su prenijeli ovu izmišljenu i na sudu dokazivu lažnu vijest “Slobodne Bosne”, uključivši i “Dnevni Avaz” i “Depo” i “Source” biti tuženi, ako je u najkraćem roku ne uklone i ne objave demantij.

Izvor: Depo/Faktor

About The Author