FOTOREPORTER RSE MIDHAT POTUROVIĆ DOBITNIK REGIONALNE NAGRADE

Fotoreporter Radija Slobodna Evropa (RSE) Midhat Poturović osvojio je prvu nagradu na regionalnom konkursu Novinske agencije Beta, za najbolje medijske fotografije. Poturović je nagradu dobio za rad “Šampion” o dječaku koji nema ruke i koji se bavi plivanjem i skijanjem. Poturović je rekao je da je njegov cilj bio da se podigne svijest o tome […]

FOTOREPORTER RSE MIDHAT POTUROVIĆ DOBITNIK REGIONALNE NAGRADE

Fotoreporter Radija Slobodna Evropa (RSE) Midhat Poturović osvojio je prvu nagradu na regionalnom konkursu Novinske agencije Beta, za najbolje medijske fotografije. Poturović je nagradu dobio za rad “Šampion” o dječaku koji nema ruke i koji se bavi plivanjem i skijanjem.

Poturović je rekao je da je njegov cilj bio da se podigne svijest o tome da i netipične osobe mogu da postignu mnogo i da društvo to treba da im omogući.

Fotoreporter RSE dečaka prati u njegovim uspjesima više od dvije godine, a najavio je da će to i nastaviti, jer je dječak počeo da vozi i bicikl.

Drugu, odnosno treću nagradu osvojili su Predrag Dedijer iz kompanije “Ringier Axel Springer” za rad “Odumiranje” te Stefan Stojanović iz portala “Mondo” za fotografiju “Football war”.

Stefan Stojanović, Midhat Poturović, Predrag Dedijer i Sreten Pantelić na ceremonije dodele nagrade.
Stefan Stojanović, Midhat Poturović, Predrag Dedijer i Sreten Pantelić na ceremonije dodele nagrade.

Glavni i odgovorni urednik agencije Beta Dragan Janjić rekao je da Beta već 15 godina uspeva da održi taj regionalni konkurs, kao jedan od retkih koji se bave novinarskom fotografijom.

“Izuzetno nam je drago što smo uspeli da preživimo i što se javljaju naše kolege fotoreporteri iz regiona”, rekao je Janić na otvaranju izložbe u beogradskom “Dorćol Placu”.

Na 15. konkurs “Betina fotografija godine 2018.” stiglo je 226 radova 55 medijskih profesionalaca iz Srbije i regiona.

Izložba “Betina fotografija godine” traje do 30. juna u “Dorćol Platzu”.

RSE

About The Author