Facebook greškom uklonio stranicu francuskog grada Ville de Bitche

Nakon što je stranica uklonjena, otvorena je nova, Mairie 57230, nazvana po poštanskom broju grada

Facebook greškom uklonio stranicu francuskog grada Ville de Bitche
Foto: Newsweek

Facebook je kritiziran zbog privremenog uklanjanja službene stranice malog francuskog mjesta Ville de Bitche. Algoritam društvene mreže pobrkao je ime grada u Moselleu na sjeveroistoku Francuske s engleskom uvredom.

Gradonačelnik Ville de Bitche rekao je da je Facebook stranica grada (5.000 stanovnika) uklonjena 19. marta zbog kršenja pravila, a Facebook je rekao da je vratio stranicu u utorak nakon što je uočio pogrešku.

– 19. marta Facebook nas je obavijestio da naša stranica Ville de Bitche više nije na mreži, temeljem toga što je” kršila uvjete koji vrijede za Facebook stranice”. Čini se da ime našeg grada pati od loše interpretacije – rekao je gradonačelnik grada Benoît Kieffer u izjavi.

Nakon što je stranica uklonjena, otvorena je nova stranica, Mairie 57230, nazvanu po poštanskom broju grada, a gradonačelnik Kieffer kritizirao je Facebookove metode praćenja sadržaja.

– Ono što se dogodilo gradu Bitche pokazuje nedovoljne i ograničene alate za moderiranje koje samo ljudski pogled može cijeniti – rekao je.

Gradonačelnik je rekao da ga je predsjednik francuskog Facebooka kontaktirao u utorak kako bi mu rekao da je stranica vraćena i kako bi se izvinio zbog neugodnosti.

Kieffer ga je pozvao, kao i izvršnog direktora Facebooka Marka Zuckerberga, da posjete Bitche kako bi se upoznali s njihovim gradom.

Glasnogovornik Facebooka rekao je u utorak za BBC da je stranica uklonjena greškom i brzo je obnovljena kada su uvidjeli problem.

Još jedan grad u regiji, Rohrbach-lès-Bitche, u ponedjeljak je svoju stranicu preimenovao u “Ville de Rohrbach”.

Izvor: BBC

About The Author