Facebook će zaključati račune korisnika koji prijavljuju prevarante

Prijavite li korisnički račun na kojem se netko lažno predstavlja Facebook će navodno zaključati vaš korisnički račun te tražiti ličnu kartu ili drugi dokument kao dokaz identiteta

Facebook će zaključati račune korisnika koji prijavljuju prevarante
Foto: NDTV.com

Pojavile su se optužbe prema kojima će Facebook na više dana zaključavati korisničke račune osobama koje prijavljuju prevarante i lažne korisničke račune.

Na Twitteru je sve popularniji hashtag #FacebookLockout, kojeg upotrebljavaju korisnici gnjevni zbog neobične odluke ove najveće društvene mreže svijeta.

Prijavite li korisnički račun na kojem se netko lažno predstavlja Facebook će navodno zaključati vaš korisnički račun te tražiti ličnu kartu ili drugi dokument kao dokaz identiteta, ali skenirama lična karta nije garant da će račun biti otključan.

Slični su slučajevi zabilježeni ne samo na Facebooku već i na Instagramu, što stvara ne samo probleme korisnicima već i onemogućava community menadžere i druge administratore u obavljanju njihovog posla, a to može imati ozbiljne posljedice, uključujući gubitak prihoda i posla.

Incidenti ove vrste zabilježeni su prvi put u julu ove godine. Neki korisnici uspjeli su pristupiti svojim računima, ali drugi još uvijek ne mogu pristupiti svojima.

Nije jasno kako oni koji su zaključani mogu doći do Facebookove korisničke podrške, kao ni zašto se korisnicima i dalje onemogućava pristup nakon što su predočili važeći dokument kao dokaz identiteta.

Izvor: The Next Web/N1

About The Author