PROTESTI MAĐARSKIH NOVINARA

Mađarski novinari u Subotici odlučili su okrenuti novi list, i poručiti svom osnivaču – dosta političkih pritisaka. Kap koja je prelila čašu je odluka Nacionalnog savjeta, koji inače postavlja urednike Mađar soa i Het napa, da izmjeni statut tih medija, kojim se oni ubuduće neće ni konsultovati oko izbora vlastitog uredništva. U Savezu vojvođanskih Mađara […]

PROTESTI MAĐARSKIH NOVINARA

Mađarski novinari u Subotici odlučili su okrenuti novi list, i poručiti svom osnivaču – dosta političkih pritisaka. Kap koja je prelila čašu je odluka Nacionalnog savjeta, koji inače postavlja urednike Mađar soa i Het napa, da izmjeni statut tih medija, kojim se oni ubuduće neće ni konsultovati oko izbora vlastitog uredništva.

U Savezu vojvođanskih Mađara i Nacionalnom savjetu nisu željeli odgovarati na ove optužbe, međutim, kritički tonovi prema samoj navodnoj političkoj kontroli mogu se čuti iz druge političke organizacije – Mađarskog pokreta, čiji predsjednik se i sam prije pet godina povezivao sa političkim smjenama u Mađar sou.

N1

About The Author