EMITIRANJE DIGITALNOG TV SIGNALA U BIH POČET ĆE 29. SEPTEMBRA

Emitiranje digitalnog TV signala u BiH počet će 29. septembra, rekao je ministar prometa i komunikacija BiH Ismir Jusko. Podsjećamo, ranije je bilo najavljeno da će digitalno probno emitiranje početi 15. septembra. Kako je rekao ministar, ovo odgađanje nije uzrokovano bilo kakvim problemima, niti će imati bilo kakve negativne posljedice na ovaj proces. Osim svih […]

EMITIRANJE DIGITALNOG TV SIGNALA U BIH POČET ĆE 29. SEPTEMBRA

Emitiranje digitalnog TV signala u BiH počet će 29. septembra, rekao je ministar prometa i komunikacija BiH Ismir Jusko. Podsjećamo, ranije je bilo najavljeno da će digitalno probno emitiranje početi 15. septembra.

Kako je rekao ministar, ovo odgađanje nije uzrokovano bilo kakvim problemima, niti će imati bilo kakve negativne posljedice na ovaj proces.

Osim svih domaćih problema, zbog kojih još nije počelo emitiranje digitalnog TV signala, u ovaj proces umiješali su se i odnosi koje BiH ima sa susjedima, konkretno sa Hrvatskom.

“Zbog predizborne kampanje u Hrvatskoj odgodili smo polaganje kamena temeljca za izgradnju mosta preko Save u Svilaju. Na molbu hrvatskih kolega, ovu ceremoniju smo upriličili nakon izbora u toj državi. Međutim, termin polaganja kamena temeljca poklopilo se sa vremenom kada smo planirali u upotrebu pustiti digitalni TV signal. Također, ove sedmice imam sastanke u vezi s izgradnjom mosta preko Save u Bosanskoj Gradiški, tako da smo odlučili da to uradimo krajem mjeseca”, kazao je Jusko.

Državni ministar prometa tvrdi da do sada nikada nije čuo za informaciju da komercijalne televizije gube interes za emitiranje programa putem digitalnog signala, te da namjeravaju svoj program emitirati samo putem kabl operatera.

bhrt.ba

About The Author