DRUGI POSTIZBORNI IZVJEŠTAJ MEDIJSKOG POKRIVANJA POLITIČKE SCENE BOSNE I HERCEGOVINE

Rezultati monitoringa medija u periodu 1-30. novembar su pokazali da su se mediji generalno fokusirali na formiranje vlasti na svim nivoima, obezbjeđujući detaljno izvještavanje o pregovorima između političkih stranaka. Dodatno, neki su mediji obezbijedili analize ovih procesa i takođe predviđanja  o  koalicijama. Za razliku od predizbornog perioda, kada je informativno izvještavanje trpilo zbog restriktivnog tumačenja […]

DRUGI POSTIZBORNI IZVJEŠTAJ MEDIJSKOG POKRIVANJA POLITIČKE SCENE BOSNE I HERCEGOVINE

Rezultati monitoringa medija u periodu 1-30. novembar su pokazali da su se mediji generalno fokusirali na formiranje vlasti na svim nivoima, obezbjeđujući detaljno izvještavanje o pregovorima između političkih stranaka. Dodatno, neki su mediji obezbijedili analize ovih procesa i takođe predviđanja  o  koalicijama.

Za razliku od predizbornog perioda, kada je informativno izvještavanje trpilo zbog restriktivnog tumačenja zakonskih odredbi od strane dijela elektronskih medija, što je rezultiralo ograničenim izvještavanjem o političkim strankama u vijestima, informativno izvještavanje u postizbornom periodu karakteriše intenzivno praćenje političkih stranaka.

Mediji su i dalje podijeljeni na političkoj, nacionalnoj i teritorijalnoj osnovi, te stoga pokazuju manje ili više otvorenu naklonost prema određenim političkim strankama.

Puni izvještaj pogledajte ovdje.

mediaonline.ba

 

About The Author