Dopisnica Washington Posta na meti proizraelske grupe

Loveluck, koja je izvještavala o ratu u Gazi, naglašavajući stradanje palestinskih civila, pojavila se kao primarna meta

Dopisnica Washington Posta na meti proizraelske grupe

Dopisnica Washington Posta Louise Loveluck zbog izvještavanja o sukobu u Gazi, našla se na meti proizraelske grupe sa sjedištem u Sjedinjenim Američkim Državama SKDK, javio je novinski list Semafor.

SKDK, kompanija za odnose s javnošću iz Washingtona DC, blisko povezana s Bijelom kućom, upravlja komunikacijama Projekta 10/7, inicijative koja je pokrenuta prošle godine kako bi zagovarala kontinuiranu podršku SAD-a Izraelu.

U kritici izvještavanja američkih novinskih kuća o sukobu u Gazi, posebno Washington Posta, SKDK radio i javno i iza scene na diskreditaciji određenih novinara za koje smatra da su pristrano izvještavali o Izraelu.

Loveluck, koja je izvještavala o ratu u Gazi, naglašavajući stradanje palestinskih civila, pojavila se kao primarna meta projekta 10/7. Grupa je poslala Semaforu dokument od pet stranica s pojedinostima popisa njenih tweetova i izvještavanja o Gazi, optužujući je za pristrano i pogrešno izvještavanje.

Također su istražili njezinu prošlost od kada je bila studentica 2009. godine, okarakteriziravši njezinu prisutnost na internetu kao ekstremno ljevičarsku aktivisticu, navodeći njezino negativno mišljenje o proizraelskim američkim vođama te njenu podršku TV Al-Jazeeri.

Izvor: Semafor/ArabNews

About The Author