BHRT: SINDIKAT VLASTIMA NUDI SARADNJU, MOGUĆI SU I PROTESTI

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u izradio je prijedlog mjera za stabilizaciju finansijskog stanja javnog RTV sistema koji će predočiti novom sazivu Upravnog odbora BHRT-a. Najavljeni su i protesti kako bi se skrenula pažnja na tešku situaciju u kojoj se ova kuća nalazi. 24.3. je istekao rok koji su radnici BHRT-a prije dva mjeseca dali vlastima […]

BHRT: SINDIKAT VLASTIMA NUDI SARADNJU, MOGUĆI SU I PROTESTI

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u izradio je prijedlog mjera za stabilizaciju finansijskog stanja javnog RTV sistema koji će predočiti novom sazivu Upravnog odbora BHRT-a. Najavljeni su i protesti kako bi se skrenula pažnja na tešku situaciju u kojoj se ova kuća nalazi.

24.3. je istekao rok koji su radnici BHRT-a prije dva mjeseca dali vlastima kako bi krenuli u rješavanje problema.

Predstavnici Sindikata precizirali su da bi problemima u kojima se ova kuća nalazi trebalo da se bavi Upravni odbor BHRT-a, ali su istakli da su njegovi članovi imenovani nedavno i se nadaju skorom sastanku s njima.

Ako do protesta dođe Sindikat će, kako je najavljeno, tražiti podršku svih koji „shvataju značaj Javnog RTV servisa na državnom nivou i smatraju da je ova televizija potrebna državi“. Očekuju i podršku medija iz regije, a ne isključuju ni mogućnost „otvorenog programa“ pred zgradom državnog parlamenta.

Više na bhrt.ba

About The Author