Belmin Karamehmedović imenovan za direktora BHRT-a

Na raspisani konkurs za generalnog direktora BHRT-a su se prijavila četiri kandidata

Belmin Karamehmedović imenovan za direktora BHRT-a

 

Belmin Karamehmedović je novi-stari direktor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine (BHRT). Odluka je to Upravnog odbora tog javnog RTV servisa, koji je danas zasjedao u Sarajevu.

– Ta informacija je tačna. Sjednica je održana danas. Prisustvovala su tri člana i odluka je donesena jednoglasno – kazao je član Upravnog odbora BHRT-a Mufid Memija.

Na raspisani konkurs za generalnog direktora BHRT-a su se prijavila četiri kandidata. Pored Karamehmedovića, to su bili Predrag Kovač, Senada Ćumurović i Srđan Jovanović. Konkurs za prijavu kandidata na poziciju generalnog direktora BHRT-a je otvoren 29. maja, a istekao 11. juna.

Upravni odbor BHRT-a zatražio je ranije od Komisije za sukob interesa Parlamentarne skupštine BiH mišljenje da li je jedan od prijavljenih kandidata u sukobu interesa.

Osim visoke stručne spreme društvenog ili tehničkog smjera, aktivnog poznavanja jednog svjetskog jezika, najmanje pet godina radnog iskustva na rukovodnim funkcijama, kako je istaknuto u konkursu, kandidati moraju posjedovati i određene vještine.

Mandat generalnog direktora BHRT-a traje pet godina.

Izvor: Faktor

About The Author