Australska drama Novaka Đokovića dobit će dokumentarac na Netflixu

Snimateljska ekipa već je u Australiji i snima ono što je bio najeksplozivniji početak teniske sezone u posljednjih nekoliko godina

Australska drama Novaka Đokovića dobit će dokumentarac na Netflixu

Drama oko afere najboljeg tenisera svijeta Srbijanaca Novaka Đokovića bit će predstavljena u dokumentarcu koji će biti teniska verzija Drive To Survive i prikazana na Netflix streaming servisu.

Drive to Survive je dokumentarna serija nastala u saradnji Netflixa i Formule 1 kako bi iza kulisa dala uvid u vozače i utrke Svjetskog prvenstva u Formuli 1.

Sportsmail je javio da je ekipa već u Australiji i snima ono što je bio najeksplozivniji početak teniske sezone u posljednjih nekoliko godina, zahvaljujući fijasku oko ulaska Đokovića u Australiju.

Seriju će snimati londonski Box To Box Films, a izvršni producent je James Gay Rees.

Prema korespondenciji koju je vidio Sportsmail, ekipa će pratiti teniski krug tokom sezone i imati pristup područjima kao što su svlačionice gdje im se dozvoli, te salonima za igrače.

To je uvid iza kulisa koji je pomogao oživjeti F1 i privući nove obožavatelje.

Box to Box sebe opisuju kao globalno prepoznatljive one koji stvaraju uvjerljiv i narativno vođen sportski sadržaj s pristupom bez presedana i nikad viđenim snimcima. Snimili su i filmove o Stevenu Gerrardu, Cristianu Ronaldu i World Surfing Touru.

Iako bi događaji koji se trenutno odvijaju u Australiji trebali pružiti izvrstan materijal, tenis se možda neće pokazati tako lakim okruženjem za rad producentima.

Dok je F1 u vlasništvu jednog tijela, američkog konglomerata Liberty Media, tenis ima odvojene muške i ženske turnire plus četiri Grand Slama koji su nezavisni subjekti.

Agenti vrhunskih igrača imaju značajan uticaj na turnire i ljubomorno čuvaju to kako se njihovi klijenti predstavljaju. Pristup se može razlikovati na različitim lokacijama.

Teniseri su obično manje uvjetovani marketinškim odgovornostima od vozača F1, ali dalekovidniji će vjerojatno prihvatiti taj projekt.

Teniser Andy Murray (34) komentirao je nedavno kako bi bilo dobro napraviti dokumentarni film o tenisu.

– Mnogo ljudi je govorilo o dokumentarcu Drive to Survive. Pogledao sam nekoliko epizoda, uživao sam. Tako nešto bi bilo jako dobro za tenis- izjavio je nedavno za Eurosport.

Izvor: Daily Mail

About The Author