Anonymousi tvrde da su hakirali ruske TV stanice

Kažu da mogu promijeniti svijet na bolje te da je to oduvijek bila njihova ideja

Anonymousi tvrde da su hakirali ruske TV stanice

Hakerska grupa Anonymous tvrdi da su hakirali ruske državne TV emisije kako bi prikazali snimke rata u Ukrajini.

U objavi na Twitteru, Anonymousi tvrde da su hakirali kanale uključujući Russia 24, Channel One i Moscow 24, uz ruske streaming servise Wink i Ivi, ali BBC nije uspio nezavisno provjeriti te tvrdnje.

U zasebnom postu, grupa je rekla da je uključena u “najveću operaciju Anonymusa ikad viđenu”, dodajući da je zabrinuta da bi neke vlade to mogle vidjeti kao prijetnju i provoditi lažne operacije kako bi je diskreditirale.

– Sjetite nas se kada razne sile skrenu pažnju na nas, jer će se to dogoditi – poručili su Anonymousi. “Možemo promijeniti svijet na bolje. To je oduvijek bila ideja.”

Anonymousi su dodali i da su na ruskom vojnom radiju objavili slike trolova, prenosi Guardian. Inače, o ruskoj propagandi danima se priča u svjetskim medijima, a predsjednik Rusije Vladimir Putin je proglasio da će svi koji šire lažne vijest o ratu u Ukrajini dobiti 15 godina zatvora.

Hakerski aktivisti okupljeni u kolektivu “Anonymousi” nemaju vođu niti je poznato ko su članovi, riječ je o velikom broju individualaca.

S obzirom na to da ne postoji struktura vodstva, bilo ko može da tvrdi da je njihov član. To također znači da njihovi članovi mogu imati različite ciljeve jer nemaju nikakvu agendu.

Izvor: BBC

About The Author