ALTERNATIVNA TELEVIZIJA DOTAKLA DNO: Mercedes se vraća kući

Kako je vijest o krađi skupocjenog automobila zasjenila informaciju o oštećenju vozila dvojice novinara

ALTERNATIVNA TELEVIZIJA DOTAKLA DNO: Mercedes se vraća kući

Devetog marta ujutro, u 10 časova i 10 minuta, na portalu SrpskaInfo.com pojavila se informacija sljedeće sadržine:

NOVI NAPAD NA MEDIJE

Oštećena auta našeg novinara Nikole Morače i Aleksandra Trifunovića (FOTO)

Nepoznati vandali oštetili su noćas automobil našeg novinara Nikole Morače. Na meti napadača bila su i vozila portala Buka i Aleksandra Trifunovića, urednika pomenutog portala. Slučaj je prijavljen policiji koja je obavila uviđaj.

Potpuno očekivano, mediji u BiH i regionu su prenijeli informaciju o tome, ili skoro svi…

Tog dana na portalu Alternativne televizije dominirale su sljedeće vijesti:

Kao što vidimo, za ovaj portal oštećenje automobila Morače i Trifunovića nije se desilo iako je već uveliko prošlo podne. Rekoh sam sebi: Puhalo, sačekaj, ne „trči pred rudu“, možda još uvijek nisu čuli za nemili incident.

Naravno da sam sačekao i veče, i opet odem na portal Alternativne televizije ne bih li saznao neke nove informacije o oštećenju automobila njihovih kolega, kad imaš šta vidjeti: u centru njihove pažnje jeste automobil, ali mercedes ukraden u Zagrebu i pronađen u Laktašima.

 

Naravno, bilo mi je čudno sve ovo, ali rekoh: Srđane, ne prenagljuj, to je stvar njihove uređivačke politike, oni nisu javni servis i njihovo je pravo da pišu o čemu hoće, kad hoće i kako hoće.

Opet kontam, možda je to neka nova vrsta marketinga, plaćeni oglas za mercedes ili policiju, ko će ga znati?

Naravno, ni sljedećeg dana nije bilo nikakvih informacija na portalu Alternativne televizije o automobilima Morače i Trifunovića, ni trećeg ni četvrtog, i sve je lagano padalo u zaborav.

A onda se 16. marta pojavio naslov „Uhapšen Banjalučanin: Priznao da je oštetio automobile banjalučkih novinara“.

 

Odmah sam se zapitao zašto novinari Alternativne televizije objavljuju ovu vijest kada se za njih taj događaj nije ni desio?

Valjda da bi nam pokazali koliko je Policija Republike Srpske efikasna i kako su za novinare u Republici Srpskoj opasnije komšije od vlasti.

Sve u svemu, Alternativna televizija je po ko zna koji put pokazala svoju neprofesionalnost, a ovaj put i odsustvo solidarnosti, al’ tako je to kada jedini radiš svoj posao kako treba i ne želiš da budeš kao ovi drugi mediji.

Potpuno razumijem taj prezir alternativaca prema kolegama i tu uređivačku politiku.

P.S.

Šta je bilo sa mercedesom iz Laktaša, ne znam, ali vjerujem da se vratio kući.

About The Author