75 GODINA SLOBODNE DALMACIJE

Dodjelom nagrada za godišnja i životna ostvarenja ovogodišnjim laureatima u Vili Dalmaciji proslavljen je 75. rođendan Slobodne Dalmacije. Iz prigodnih svečarskih govora izdvojimo riječi predsjednika Uprave Miroslava Ivića da Slobodna nije projektirana samo da bude informativni servis te da je od samih početaka ne samo stožerna informativna institucija nego i intelektualni, duhovni i kulturni orijentir za […]

75 GODINA SLOBODNE DALMACIJE

Dodjelom nagrada za godišnja i životna ostvarenja ovogodišnjim laureatima u Vili Dalmaciji proslavljen je 75. rođendan Slobodne Dalmacije. Iz prigodnih svečarskih govora izdvojimo riječi predsjednika Uprave Miroslava Ivića da Slobodna nije projektirana samo da bude informativni servis te da je od samih početaka ne samo stožerna informativna institucija nego i intelektualni, duhovni i kulturni orijentir za cijelu Dalmaciju.

Nagradu ‘Frane Bulić’ za životno djelo je dobio prof. dr.sc. Damir Magaš, geograf, znanstvenik i profesor. Uručio mu je, izdvojimo, zagrebački rektor Damir Boras. Godišnju nagradu za znanost ‘Kruno Prijatelj’ zaslužio je prof.dr.sc. Sandro Nižetić.

Splitski arhitekt, akademik i profesor Dinko Kovačić dobio je nagradu za životno djelo ‘Emanuel Vidović’, dok je prof.dr.sc. Edvin Dragičević, grafičar i profesor na splitskom UMAS-u, primio godišnju nagradu ‘Jure Kaštelan’ za umjetnost.

Sportski novinar Frane Vulas okićen je godišnjom nagradom ‘Miljenko Smoje’ za novinarstvo.

Nagradu za životno djelo koja nosi ime ‘Joško Kulušić’ primio je novinar, publicist i sveučilišni profesor u Hrvatskoj i Italiji Inoslav Bešker.

hnd.hr

About The Author