BIRN: Policija podnijela krivičnu prijavu protiv Cvetkovića

Policijska uprava Pančevo podnijela je Osnovnom javnom tužilaštvu u Vršcu krivičnu prijavu protiv novinara Stefana Cvetkovića zbog sumnje da je počinio krivično djelo lažno prijavljivanje, saznaje Balkanska istraživačka mreža (BIRN). Kako piše BIRN, u prijavi se navodi da se Cvetković tereti da je prijavio da je nad njim učinjeno krivično djelo protivpravno lišavanje slobode, iako je […]

BIRN: Policija podnijela krivičnu prijavu protiv Cvetkovića

Policijska uprava Pančevo podnijela je Osnovnom javnom tužilaštvu u Vršcu krivičnu prijavu protiv novinara Stefana Cvetkovića zbog sumnje da je počinio krivično djelo lažno prijavljivanje, saznaje Balkanska istraživačka mreža (BIRN).

Kako piše BIRN, u prijavi se navodi da se Cvetković tereti da je prijavio da je nad njim učinjeno krivično djelo protivpravno lišavanje slobode, iako je znao da to djelo nad njim nije izvršeno.

U izjavi za BIRN Cvetković je rekao da ne zna ništa o prijavi koju je policija podnijela protiv njega.

U obrazloženju piše da je Cvetković policiji dao izjavu da ga je 13. juna 2018. godine oko 21,45 iz njegovog vozila na silu izvuklo više nepoznatih osoba koje su mu naredile da uđe u drugo vozilo da bi nakon toga bio odvezen na nepoznatu lokaciju u Beloj Crkvi, gde je navodno bio zadržan sve do 15. juna oko 14 časova.

U prijavi se navode i neki već poznati detalji, poput onog da je pored automobila pronađen ručni sat, piše BIRN.

Na satu je pronađen DNK koji se poklapa sa DNK Stefana Cvetkovića. Na satu nije bilo DNK drugih osoba.

Iako je Cvetković tvrdio da se cijelo veče vozio po gradu, u krivičnoj prijavi piše da bezbjednosne kamere nisu zabilježile kretanje njegovog vozila u vremenskom periodu od 19,30 do 23 sata na način na koji je on to opisao.

Njemu je u ponedeljak 18. juna policija odredila stalno obezbeđenje, navodi BIRN.

N1

About The Author