YOUTUBE: Priznanje Silver Creator Award dodijeljeno Al Jazeeri Balkans

Priznanje “Silver Creator Award” koje se dodjeljuje zvaničnim YouTube kanalima s premašenih 100.000 pretplatnika dodijeljeno je Al Jazeeri Balkans. YouTube kanal AJB-a oborio je prošle godine nekoliko vlastitih rekorda. Zabilježen je rast pregleda od 50 posto, a značajno je povećan i broj dijeljenja sadržaja na društvenim mrežama. U prošloj godini registrirala se polovina postojećih pretplatnika. […]

YOUTUBE: Priznanje Silver Creator Award dodijeljeno Al Jazeeri Balkans

Priznanje “Silver Creator Award” koje se dodjeljuje zvaničnim YouTube kanalima s premašenih 100.000 pretplatnika dodijeljeno je Al Jazeeri Balkans.

YouTube kanal AJB-a oborio je prošle godine nekoliko vlastitih rekorda. Zabilježen je rast pregleda od 50 posto, a značajno je povećan i broj dijeljenja sadržaja na društvenim mrežama. U prošloj godini registrirala se polovina postojećih pretplatnika.

Tokom posljednjih sedam godina najviše pregleda zabilježeno je iz Srbije (više od 27 miliona). Među pet prvih slijede Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Njemačka i SAD, koje u ukupnom broju učestvuju s procentima od četiri do 22 posto. Osim zemalja regije – Makedonije, Crne Gore i Slovenije, u vrhu liste nalaze se i Austrija, na šestom, te Švicarska na desetom mjestu.

Al Jazeera Balkans je prva regionalna news televizija koja je dobila ovo priznanje od YouTubea.

Više na AJB

About The Author