Federalni regulatori produbljuju istragu Trumpovog sporazuma o društvenim medijima

Regulatori su zatražili dodatnu dokumentaciju o potencijalnim ciljevima i odnosima između Digitalnog svijeta i drugih subjekata

Federalni regulatori produbljuju istragu Trumpovog sporazuma o društvenim medijima
Foto; https://www.techgh24.com/

Kompanija za sticanje posebne namjene Digital World Acquisition Corp (Digitalni svijet) otkrila je da su finansijski regulatori koji istražuju njezin dogovor s kompanijom za društvene medije bivšeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa zatražili više informacija, upozoravajući da bi to potencijalno moglo odgoditi dogovor.

Dionice SPAC-a, koje su do sada ove godine izgubile gotovo 15 posto, pale su za oko 10 posto u pretprodajnom trgovanju. Kompanija je u oktobru potpisala sporazum o spajanju s Trump Media & Technology Group Corp (TMTG), tvorcem platforme društvenih medija Truth Social.

Komisija za vrijednosne papire i burze SAD-a i Regulatorno tijelo za finansijsku industriju istražuju taj posao od kraja prošle godine.

Regulatori su zatražili dodatnu dokumentaciju o potencijalnim ciljevima, odnosima između Digitalnog svijeta i drugih subjekata, uključujući ARC Global Investments i savjetnike.

Prethodno su tražili dokumente koji se odnose na komunikaciju između Digitalnog svijeta i TMTG-a, sastanke upravnog odbora Digitalnog svijeta, politike i procedure vezane za transakcije, identifikaciju bankovnih, telefonskih i elektroničkih adresa te identitet određenih investitora.

Kompanija je saopćila da bi najnovija mjera regulatora mogla odgoditi sporazum SPAC-a, koji je trebao biti završen u drugoj polovini ove godine.

Izvor: Reuters

About The Author