Google nudi više pretraživača da ispuni zahteve EU

“Google” je saopštio da će korisnici popularnih “android” uređaja moći da biraju između pet pretraživača interneta, u pokušaju da ispoštuje antimonopolske odredbe EU. Evropska komisija je u julu prošle godine kaznila “Google” sa 4,34 milijarde evra, što je najveća kazna koju je ova institucija ikada izrekla i treća velika odluka protiv ove kompanije. Brisel je […]

Google nudi više pretraživača da ispuni zahteve EU
Foto: BGR

“Google” je saopštio da će korisnici popularnih “android” uređaja moći da biraju između pet pretraživača interneta, u pokušaju da ispoštuje antimonopolske odredbe EU.

Evropska komisija je u julu prošle godine kaznila “Google” sa 4,34 milijarde evra, što je najveća kazna koju je ova institucija ikada izrekla i treća velika odluka protiv ove kompanije.

Brisel je optužio “Google” da koristi dominaciju sistema “android” u pametnim telefonima i tablet uređajima za promovisanje upotrebe svog pertraživača interneta”chrome”, te da guši rivale, prenosi AFP.

“Google” se žalio na odluku, uz obrazloženje da je ona neosnovana, ali današnje promjene su dio pokušaja kompanije da izbjegne dodatno kažnjavanje.

Korisnici “android” uređaja u Evropi će prilikom otvaranja “Google play” sada dobiti opciju da preuzmu različite aplikacije za pretraživanje interneta saopštio je direktor proizvodnog menadžmenta u “Google” Pol Genaj.

Izvor: Slobodna Evropa

About The Author