Vučić se žali da ga ima malo u medijima

Za mjesec dana u RTS-ovom Dnevniku 2 bio je tema oko sat vremena

Vučić se žali da ga ima malo u medijima

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić požalio se u televizijskom gostovanju na TV Happy da više mjeseci nije gostovao ne Radio-televiziji Srbije i dodao da se sada ne bi odazvao ni da ga pozovu na javni servis.

On je upitao “koji je princip i koji bogovi” donose odluke ko će gostovati na javnom servisu i dodao da “sam sebe neće pozivati”.

Međutim, podaci Bira za društvena istraživanja monitoringa centralnih informativnih emisija pokazuju drugačiju realnost umjesto one koju predstavlja predsjednik, piše Danas.

Naime, u oktobru ove godine najdominantniji akter u dnevnicima šest televizija bio je Aleksandar Vučić, gdje je bio tema gotovo 12 sati, i to u više od 90 posto slučajeva u isključivo pozitivnom kontekstu.

Za tih mjesec dana, u RTS-ovom Dnevniku 2 bio je tema oko sat vremena, i to u ulozi predsjednika 40 minuta pozitivno, a oko 10 minuta neutralno predstavljen.

U ulozi šefa partije Vučić je bio tema tek oko tri minuta, u 80 posto slučajeva neutralno konotiran.

Kada je riječ o negativnom izvještavanju o predsjedniku, na RTS-u u tom periodu nema nijedne jedine sekunde kritike.

I to nije sve vrijeme koje je Vučiću posvećeno u Dnevniku, jer je u ulozi predsjednika stranke on bio prisutan sat i 32 minuta, u 91,1 posto pozitivno predstavljen, uz neutralnih devet minuta.

Dakle, samo u Dnevniku 2 se za mjesec dana o Vučiću, i to krajnje pozitivno, govorilo gotovo 13 sati.

Izvor: Danas/Klix

About The Author