(V)LAŽNE VIJESTI: Zadarski sudija zalaže se za dekriminalizaciju silovanja

Muškarci imaju pravo na slobodnu seksualnost. Žene ih neprestano izazivaju, a kad dođe stani-pani, onda muškarac kriv, izjavio je djelatnik iz oblasti prava koji je nedavno sedam silovatelja pustio da se brane sa slobode

(V)LAŽNE VIJESTI: Zadarski sudija zalaže se za dekriminalizaciju silovanja
Foto: Croatia

Muška seksualnost je kompleksan fenomen i neprincipijelno je bilo koji spolni akt proglasiti nasilnim, ili čak silovanjem. Izjavio je to I. M., sudac Županijskog suda za seksualne delikte, u ekskluzivnom intervjuu za časopis Muška snaga, muška moć, koji već pet godina s uspjehom propagira vrijednosti otmjenog i ugroženog maskulinizma.

– Muškarci su već decenijama izloženi teroru kojekakvih feminističkih spinova – kaže u nastavku razgovora I. M. – Te agresivne pripadnice slabijeg spola na dobrom su putu da potpuno zatru slobodnu, nesputanu seksualnost, koja je zaštitni znak svake kvalitetne muškosti. Silovanje kao takvo ne postoji. Svakom spolnom aktu prethodio je neki znak, neki mig sa ženske strane. Kad se pokaju ili uplaše posljedica, onda nas optuže za silovanje. S takvom praksom pod hitno treba prestati. Muškarci nisu silovatelji, oni su samo požudni i treba im dozvoliti da taj nagon nesputano ispolje, bez straha od sankcija represivnog sistema.

Ovaj kontroverzni sudac nedavno je skrenuo pažnju na sebe odlukom da sedam muškaraca optuženih za jednogodišnje silovanje, psihičko i fizičko maltretiranje te zastrašivanje maloljetnice iz okoline Zadra pusti na slobodu.

– Moj svjetonazor ima sve više poklonika širom Hrvatske, regije, pa i svijeta. Klasični, samosvjesni muškarci se bude. Mi se moramo ponovo izboriti za pravo na svoj nagon. Ja to nazivam čulnim reizborom. Kad žene shvate da nema silovanja, da se sve dešava na nivou hormona, emocija i energije, i da su one uvijek te koje šalju prve impulse, onda će i sve te lažne priče o nasilju nestati. Muškarci su doslovno ugroženi. Moja odluka da pustim na slobodu te nevine mladiće koji su se samo htjeli malo zabaviti, izazvat će odobravanje cijelog slobodoljubivog svijeta, a pravi zavodnici podići će mi spomenik. Nema slobode bez slobodnog ispoljavanja seksualnosti. Priča o silovanju je rezultat bolesnih umova koji smatraju da je spolni akt nešto ružno i nešto na šta trebaju pristati obje strane.

Kako agencija Fake & Spin s gađenjem primjećuje, I. M. se zalaže za potpuno redefiniranje pravne prakse i normative. Njegovo je mišljenje da žene preko pravnog sistema zlostavljaju muškarce i da taj teror treba zaustaviti novim zakonodavstvom.

         (Ovaj tekst je nesnosno satiričnog karaktera)

About The Author