(V)LAŽNE VIJESTI: Dodik izabran za najživahnijeg evropskog predsjednika

Lijepe vijesti stižu iz Bruxellesa: predsjedavajući Predsjedništva be i ha okitio se još jednim vrijednim priznanjem. Čestitamo

(V)LAŽNE VIJESTI: Dodik izabran za najživahnijeg evropskog predsjednika
Foto: Bljesak.info

Međunarodni konzorcij spoljnopolitičkih novinara je na četvrtom vanrednom plenumu izabrao Milorada Dodika, predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine, za najvitalnijeg predsjednika u i izvan EU. Desilo se to na istom zasjedanju na kojem je Edin Džeko izabran za najboljeg igrača Serije A u mjesecu februaru.

Dodik je za prsa odnio pobjedu ispred hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. U obrazloženju odluke rečeno je da je Kolinda vrhunac popularnosti i pokretljivosti doživjela ljetos, na Svjetskom prvenstvu u fudbalu, ali da je zbog dugih boravaka na kiši bez kišobrana i adekvatne oprave, od tada evidentno prehlađena, te da pobjeda s punim pravom i bez ikakve razumne sumnje odlazi u ruke živahnom bosanskohercegovačkom lideru.
Žiri u nastavku obrazloženja egzaltirano hvali odluku Milorada Dodika da Helikopterski servis susjedne države Republike Srpske u punom kapacitetu stavi na raspolaganje Predsjedništvu BiH, što mu je omogućilo da u užarenom foto finišu ipak bude ispred visprene Kolinde. Žiri također s gnušanjem odbacuje tvrdnje SDS-a da se radi o svojevrsnom prenosu nadležnosti Helikopterskog servisa RS na vozikanje u okviru bosanskohercegovačkih državnih aktivnosti.
U obrazloženju dalje piše: “I površan pogled na njegov raspored pokazuje o kakvom se političkom gigantu radi. Prvog marta, na Dan nezavisnosti svoje domovine, Dodik je bio u Bruxellesu i nedvosmisleno poručio da je Bosna i Hercegovina jedinstvena država s dva entiteta i da ni o kakvoj secesiji nema govora.
Već drugog marta on je u Beogradu (Živio helikopterski servis RS/BiH!), gdje je u intervjuu za prijateljskog Milomira Marića argumentirano dokazao da je be i ha vještačka tvorevina, a Republika Srpska država sa svim prerogativima koje iziskuje zahtjevna EU.

Sljedećeg jutra, usred Sarajeva (kažemo vam, živio Helikopterski s.) prima akreditive američkog ambasadora te izjavljuje da je Republika Bosna i Hercegovina najveći prijatelj Amerikancima i da je država na čijem je čelu garant regionalnog mira i stabilnosti. Nakon toga je ponovo odjurio za Beograd (Treba li ponavljati – ŽHSRS/BiH), gdje je u užarenoj atmosferi Pinkovih TV zvjezdica poručio da niko ne može zaustaviti Republiku Srpsku, njeno održavotvorenje te odvajanje od terorizmu inklinirajuće be i ha.
Sutri dan popodne on u svom kabinetu u Sarajevu (opet ono, ali već sve znate) prima iranskog ambasadora i poručuje da su Bosna i Iran, dvije suverene i miroljubive države, najveća brana svjetskom terorizmu.
Ostatak vjerovatno naslućujete: iste večeri opet je u Beogradu, odakle putem objektivne RTS poručuje urbi and orbi da je Bosna i Hercegovina leglo terorističkih spavača, da je vrijeme da RS krene svojim putem i politički se distancira od Kotline.
Na svu ovu uzavrelu aktivnost žiriju nije ostalo ništa drugo nego da kaže – “Svaka čast, majstore”.

A Kolindi iskrena sućut. Nije šećer pao u vodu, bit će još nagrada.

                  (Ovaj tekst je satiričnog karaktera)


Tekstove s portala analiziraj.ba uz obavezno navođenje linka na izvorni tekst, dozvoljeno je prenositi tek 24 sata nakon objavljivanja

About The Author