VIKI MARATON U BEOGRADU

Beograd će 21. novembra biti domaćin uređivačkog maratona posvećenog proširivanju i obogaćivanju sadržaja na Wikipediji iz oblasti slobode medija Transeuropa, u saradnji sa Vikimedijom Srbije i uz podršku Vikimedije Italije, u okviru projekta European Centre for Press and Media Freedom, organizuje uređivački maraton Wiki4Media Freedom (Viki za slobodu medija). Maraton će se održati 21. novembra, […]

VIKI MARATON U BEOGRADU

Beograd će 21. novembra biti domaćin uređivačkog maratona posvećenog proširivanju i obogaćivanju sadržaja na Wikipediji iz oblasti slobode medija

Transeuropa, u saradnji sa Vikimedijom Srbije i uz podršku Vikimedije Italije, u okviru projekta European Centre for Press and Media Freedom, organizuje uređivački maraton Wiki4Media Freedom (Viki za slobodu medija). Maraton će se održati 21. novembra, u prostorijama beogradskog Impact Hub-a (Makedonska 21) od 10 do 14 časova.

Uređivački maraton ima za cilj podsticanje saradnje između aktivista za slobodu medija, novinara i dobrovoljaca koji uređuju Vikipediju, radi poboljšanja dostupnosti kvalitetnih sadržaja na temu slobode izražavanja i medijskog pluralizma, u okviru najveće svjetske slobodne internet enciklopedije.

Događaj, koji će okupiti aktiviste, novinare, medijske stručnjake i nekolicinu iskusnih vikipedijanaca, zamišljen je kao višečasovno kolektivno kreiranje članaka vezanih za neke od najaktuelnijih problema s kojima se suočavaju medijski sistemi evropskih zemalja, kao što su transparentnost vlasništva nad medijima, koncetracija medija, pristup informacijama od javnog značaja i autocenzura. Posebna pažnja bit će posvećena situaciji po pitanju medijskih sloboda u Srbiji i ostalim zemljama jugoistočne Evrope.

Za sve dodatne informacije i prijavljivanje kontaktirati [email protected]

href=”https://www.cenzolovka.rs/vesti/beograd-domacin-viki-maratona-posvecenog-slobodi-medija/”>cenzolovka.rs

About The Author