Vakcinacija još jedne grupe novinara iz BiH u Novom Pazaru

Vakcinacije medijski djelatnici biti u mogućnost raditi s mnogo manje stresa jer njihova profesija znači kontakte s velikim brojem ljudi

Vakcinacija još jedne grupe novinara iz BiH u Novom Pazaru

Još jedna grupa od 60 sarajevskih novinara vakcinisala se u Novom Pazaru. Osim novinara s Televizije Sarajevo u grupi koja se prošlog vikenda primila prvu dozu vakcine protiv koronavirusa su i novinari TV Hayat i Agencije Fena.

U nedostatku dovoljnog broja vakcina, sarajevski novinari i dalje nisu prioritetna grupa za vakcinaciju u Bosni i Hercegovini. Zahvalni su Gradu Novom Pazaru i predsjedniku Sandžačke demokratske partije Rasimu Ljajiću koji im  je omogućio vakcinaciju u Novom Pazaru.

Direktor informativnog programa TV Hayat Senad Omerašević ističe da, osim vakcinacije, koja kao i naziv televizije s koje dolazi, život znači, i sam dolazak u Novi Pazar ima poseban značaj zbog posebnih veza BiH – Sandžak. Kažu da će ovo biti novi most intenzivnije saradnje.

Kazao je da će nakon vakcinacije medijski djelatnici biti u mogućnost raditi s mnogo manje stresa i mnogo manje straha od zaraze jer u BiH još uvijek nije na raspolaganju dovoljan broj vakcina, a novinari nisu u prioritetnoj grupi.

Vakcinacija za medijske djelatnike iz Sarajeva znači i povratak normalnom životu.

Novinar televizije Sarajevo Nedim Selimbegović izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku primiti prvu dozu vakcine te je apelirao na građane da ukoliko imaju priliku da se vakcinišu to i učine.

Adisa Gojak novinarka Televizije Hayat naglašava da većina uposlenika nije bolovala Covid-19 te postoji veći strah od pojave novih sojeva virusa.

– Raduje na s povratak u neku vrstu normalnog života posebno jer naša profesija zahtjeva kontakte s velikim brojem ljudi – dodala je.

Direktor Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru dr Šefadil Spahić izrazio je zadovoljstvo što su imali priliku vakcinisati još 60 sarajevskih novinara jer je to, kaže, način da se oduže Sarajlijama koji su im pomogli u najtežim trenucima pandemije.

Izvor: RTV Novi Pazar

About The Author