Uznemirujući SMS-ovi upućeni novinarki “Direkta” s telefonskog broja Ljube Vukovića

Vuković već godinama, kao javni funkcioner, koristi prilike da verbalno napada novinarku i opstruira njen rad

Uznemirujući SMS-ovi upućeni novinarki “Direkta” s telefonskog broja Ljube Vukovića

Novinarka redakcije “Direkta” primila je nekoliko uznemirujućih SMS poruka s telefonskog broja koji koristi Ljubo Vuković, jedan od izvršnih direktora Hidroelektrana na Trebišnjici i odbornik SNSD-a u bilećkoj Skupštini, a slučaj je prijavljen Policijskoj upravi Trebinje.

Prije nego što je objavila članak “Sud odlučio: Čomić protuzakonito u direktorskoj fotelji HET-a” novinarka je telefonom kontaktirala s Vukovićem, kako bi mu dala priliku da iznese svoj stav na tu temu, ali je on odbio saradnju.

U popodnevnim satima, sa istog broja telefona, novinarki je upućeno nekoliko poruka uvredljivog i uznemirujućeg sadržaja, a u narednim danima bit će poznato kako će policija i sud dalje postupati.

Vuković već godinama, kao javni funkcioner, koristi prilike da verbalno napada novinarku i opstruira njen rad, čemu je i javnost svjedočila više puta.

Prijavom policiji, Redakcija “Direkta” želi poslati poruku da je ovakvo ponašanje političara i javnih funkcionera prema novinarima koji o njima pišu nezakonito, neopravdano i za svaku osudu.

Ova redakcija već duže vrijeme trpi pritiske zbog svog rada te žele jasno poručiti da je dosta.

Brojne javne institucije izbjegavaju odgovore na njihova pitanja, ne dobivaju pozive na pres-konferencije, pokušavaju im zabraniti da postavljaju pitanja i vrijeđaju ih na ličnoj osnovi. Također, Facebook stranica blokirana je prije 15 dana i još nije puštena u rad.

Stvaranje atmosfere u kojoj se političari i javni funkcioneri ponašaju kao da imaju pravo da propituju rad novinara, a ne novinari njihov, te da ih vrijeđaju i uznemiravaju, nedopustivo je i veoma opasno za društvo u kojem živimo.

Izvor: Direkt portal

About The Author