NOVINARSKI FORUM: Može li se izvještavati o EU integracijama u uzavreloj političkoj klimi i kako prepoznati dezinformacije i lažne vijesti u svijetu botova i algoritama?”

Jednodnevni Novinarski forum pod nazivom “Može li se izvještavati o EU integracijama u uzavreloj političkoj klimi  i kako prepoznati dezinformacije i lažne vijesti u svijetu botova i algoritama?”  održat će se  6. juna 2018. godine. Poznati medijski stručnjaci u regiji i predstavnici Evropske unije iz Brisela i BiH će govoriti o  uticaju lokalnog i globalnog medijskog okruženja […]

NOVINARSKI FORUM: Može li se izvještavati o EU integracijama u uzavreloj političkoj klimi  i kako prepoznati dezinformacije i lažne vijesti u svijetu botova i algoritama?”

Jednodnevni Novinarski forum pod nazivom “Može li se izvještavati o EU integracijama u uzavreloj političkoj klimi  i kako prepoznati dezinformacije i lažne vijesti u svijetu botova i algoritama?”  održat će se  6. juna 2018. godine.

Poznati medijski stručnjaci u regiji i predstavnici Evropske unije iz Brisela i BiH će govoriti o  uticaju lokalnog i globalnog medijskog okruženja na različite aspekte bosansko-hercegovačkog procesa evropskih integracija.

Ujedno se žele predstaviti i neke od novih tehnologija koje se koriste u cilju konkretnijeg i efikasnijeg medijskog izvještavanja te upoznati sa postojećim platformama i alatima koji se koriste za identifikaciju sve prisutnijih dezinformacija i lažnih vijesti.

Svoje prisustvo na radionici potvrdite najkasnije do 04.05.2018. do 13:00, na e-mail adresu [email protected] ili broj telefona 033 715 840.

About The Author