Uvodi se online praćenje konferencija za medije poslije sjednica Vijeća ministara BiH

Obećanje Tegeltije da će cijeli tok sjednica tog najvišeg izvršnog tijela u zemlji otvoriti za medije još nije realizirano

Uvodi se online praćenje konferencija za medije poslije sjednica Vijeća ministara BiH

U cilju povećanja transparentnosti rada Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i boljeg informiranja javnosti osigurani su uvjeti da građani i novinari nakon sjednica Vijeća ministara BiH mogu direktno pratiti konferencije za novinare.

Generalno tajništvo, s ciljem provođenja zaključaka s ranijih sjednica Vijeća ministara BiH, osiguralo je uvjete za praćenje konferencija za novinare uživo i putem snimljenog sadržaja na YouTube kanalu Vijeća ministara BiH.

Na tom kanalu bit će omogućeno i uživo praćenje važnijih događaja članova Vijeća ministara BiH.

Iz Vijeća ministara saopćili su danas da se nastavljaju aktivnosti u procesu otvaranja rada Vijeća ministara BiH koje će biti realizirane u sljedećoj fazi, kada će biti unaprijeđena web-stranica Vijeća ministara BiH i omogućeno otvaranje sjednica za javnost.

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija (Savez nezavisnih socijaldemokrata – SNSD) na početku svog mandata prije više od godine dana najavio je da će otvoriti sjednice Vijeća ministara za prisustvo medija.

I nakon ove posljednje odluke Vijeća ministara sjednice neće biti otvorene za javnost, a Tegeltija je to ranije objasnio nedostatkom finansijskih sredstva koja su preusmjerena institucijama za odgovor na pendemiju koronavirusa.

About The Author