UN traži oslobađanje novinara Reutersa u Mianmaru

Generani sekretar UN-a Antonio Guterres smatra kako je progon dvojice novinara Reutersa u Mianmaru “neprihvatljiv” i nastavit će tražiti njihovo oslobađanje. “Generalni sekretar ostaje zabrinut zbog nastavka pritvora Wa Lonea i Kyaw Soe Oo”, izjavio je glasnogovornik Stephane Dujarric novinarima nakon što je glavni sud u Mianmaru odbio žalbu dvojice novinara. “Neprihvatljivo je da su […]

UN traži oslobađanje novinara Reutersa u Mianmaru

Generani sekretar UN-a Antonio Guterres smatra kako je progon dvojice novinara Reutersa u Mianmaru “neprihvatljiv” i nastavit će tražiti njihovo oslobađanje.

“Generalni sekretar ostaje zabrinut zbog nastavka pritvora Wa Lonea i Kyaw Soe Oo”, izjavio je glasnogovornik Stephane Dujarric novinarima nakon što je glavni sud u Mianmaru odbio žalbu dvojice novinara.

“Neprihvatljivo je da su ti novinari bili procesuirani zbog izvještavanja o kršenjima ljudskih prava Rohingya “, kazao je Dujarric.

“Moramo nastaviti zagovarati i raditi na njihovom oslobađanju i jačanju zaštite novinara” prenio je riječi generalnog sekretara Ujedinjenih naroda.

Izvor: Slobodna Evropa

About The Author