Uhapšena osoba osumnjičena da je oštetila automobile novinara

Ovim je zvanično potvrđeno da vozila nisu sami sebi oštetili novinari kako je tvrdio predsjednik RS-a Milorad Dodik

Uhapšena osoba osumnjičena da je oštetila automobile novinara

Pripadnici Policijske uprave Banja Luka identificirali su i uhapsili osobu inicijala S.B. iz ovog grada zbog postojanja osnova sumnje da je oštetio vozila Nikole Morače, novinara portala Srpska Info i Aleksandra Trifunovića, urednika portala Buka.

– Nad S.B. izvršena je kriminalistička obrada, zbog sumnje da je navedeno krivično djelo izvršio 8. marta, na način da je u Banjoj Luci na parking prostoru oštrim predmetom oštetio vozilo ‘Renault’ i ‘Toyota’, te vozila Range Rover u vlasništvu A.T. i VW u vlasništvu N.M. – kazali su iz policije.

Iz policije su još naveli da se sve mjere i radnje preduzimaju pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i rad po tom predmetu je u toku, te nakon kompletiranja i dokumentiranja protiv osobe S.B. slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu „oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“.

Novinari su napad na njihovu imovinu prijavili 9. marta, nakon čega ih je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik optužio da su sami sebi oštetili automobile kako bi, kazao je u jednom od svojih obraćanja javnosti, stavili sami sebe u fokus.

Novinar Aleksandar Trifunović, čije je vozilo bilo oštećeno, napisao je na Fecabooku da je zvanično potvrđeno da novinari nisu sami sebi oštetili vozila.

– To dakle i zvanično nismo uradili nas dvojica, za šta je imao indicije predsjednik Dodik, već osoba pod inicijalima S.B. po vlastitom priznanju. Hvala Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske na profesionalizmu i brzom djelovanju – napisao je Trifunović.

Nikola Morača ranije je uhapšen, a potom pušten. Bio mu je i oduzet telefon nakon što je odbio otkriti izvor priče koju je objavio, a uhapšen je zbog navodne povrede tajnosti postupka.

Izvor: Klix/N1

About The Author