SUD TRAŽI VRAĆANJE AREŽINE NA RTV

Osnovni sud u Novom Sadu poništio je kao nezakonita rješenja Upravnog odbora RTV kojima je Slobodan Arežina krajem januara ove godine razriješen s mjesta direktora programa RTV, saopćilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije. Dodaje se još da je u presudi koju je danas saopćila sudija Vesna Dušić, RTV se obavezuje da Arežinu vrati na […]

SUD TRAŽI VRAĆANJE AREŽINE NA RTV

Osnovni sud u Novom Sadu poništio je kao nezakonita rješenja Upravnog odbora RTV kojima je Slobodan Arežina krajem januara ove godine razriješen s mjesta direktora programa RTV, saopćilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije.

Dodaje se još da je u presudi koju je danas saopćila sudija Vesna Dušić, RTV se obavezuje da Arežinu vrati na tu funkciju u roku od osam dana.

Presudom koja je donijeta odmah nakon održanog prvog ročišta za glavnu raspravu poništava se, također kao nezakonito, rješenje generalnog direktora RTV Miodraga Koprivice kojim je Arežina proglašen za tehnološki višak, kao aneks ugovora o radu kojim je Arežina premješten na mjesto menadžera razvojnih projekata.

Rok za žalbu na ovu presudu je 15 dana od dana kada strankama bude dostavljen pismeni otpravak presude.

RSE

About The Author