U Sarajevu preminuo radijski i TV voditelj Tarik Helić

Bio je vrhunski medijski stvaralac koji je svojim autorskim djelima ostavio neizbrisiv trag u bosanskohercegovačkoj javnosti

U Sarajevu preminuo radijski i TV voditelj Tarik Helić

Bosanskohercegovački radijski i TV voditelj Tarik Helić preminuo je danas u Sarajevu u 58. godini.

Helić će ostati zapamćen po riječima koje su mnogi imitirali i ponavljali “Svako dobro, Bosno i Hercegovino”. Bio je dugogodišnji uposlenik Federalne televizije, ali je bio uključen i u mnoge druge projekte.

Predsjednik Međunarodnog centra za mir, Ibrahim Spahić uputio je najiskrenije i najdublje saučešće njegovoj porodici, prijateljima i kolegama.

Kazao je da je Helić bio vrhunski medijski stvaralac koji je svojim autorskim djelima ostavio neizbrisiv trag u bosanskohercegovačkoj javnosti i učinio da novinarska profesija bude cijenjena i časna.

– Cijeli radni i životni vijek posvetio je svim ljudima širom svoje voljene rodne grude, Bosne i Hercegovine – naveo je Spahić.

Kako ističe Spahić, Tarik Helić nije bio samo izvanredni radio i tv voditelj dok traju njegove emisije, već i ličnost koja vam je dragi saputnik kroz život.

– Radio i tv zapisi svjedoče o njegovoj kreativnosti, ali svi ga pamtimo kao viteza zaštitnika dobrog u čovjeku, kao Zmaja od BiH. Tarik Helić je Zmaj Bosne i Hercegovine koji će zauvijek biti tu da iz nebosklona bdije nad dobrom ljudi svoje zemlje – kazao je Spahić.

Od Helića su se na društvenim mrežama emotivnim porukama oprostile njegove kolege i prijatelji.

About The Author