U 31. godini od koronavirusa preminuo novinar iz Širokog Brijega Mario Pinjuh

Pinjuh je bio zaposlen na radiju Mir Međugorje, a bio je saradnik portala Jabuka TV

U 31. godini od koronavirusa preminuo novinar iz Širokog Brijega Mario Pinjuh

Novinar radija Mir Međugorje iz Širokog Brijega Mario Pinjuh preminuo je u 31. godini od koronavirusa, nakon što se mjesec dana borio s virusom u mostarskoj bolnici.

Usprkos najdubljim nadama porodice, brojnih prijatelja, kolega novinara, svojih folkloraša, svih koji su ga po dobru poznavali, izgubio je bitku, piše Slobodna Dalmacija.

– Svima onima koji misle da je korona izmišljotina zlih sila, nepostojeća bolest, teorija zavjere, obično kašljucanje ili prehladica, nešto što treba ignorirati, smijati se i rugati oprezu drugih, otvoreno kažemo, naš kolega Mario, mlad čovjek, koliko je poznato osoba koja prethodno nije imala zdravstvenih problema, umro je zbog novog virusa što sije smrt diljem planeta Zemlje – napisali su.

Pinjuh je bio zaposlen na radiju Mir Međugorje, a bio je saradnik portala Jabuka TV.

– Šokirani smo, u najdubljoj smo tuzi zbog tako naglog odlaska našeg prijatelja, kolege, čovjeka, našeg Marija. Već od sredine augusta kada nam je javio da je zbog korone na liječenju u mostarskoj bolnici, sa strepnjom smo pratili hoće li mu se stanje poboljšati – kazao je glavni urednik Jabuke TV Goran Kutle.

Kako je dodao, nažalost bolest je bila prejaka, a šokiralo ga je kaže to što je bio mlad čovjek koji se nije tužio na neke zdravstvene teškoće.

Poznavao ga je dugo, bili su razredni kolege u srednjoj školi, prošli su puno zajedničkih trenutaka, s njim ga vežu brojne uspomene. Upravo zato ne može pronaći riječi kojima bi opisao šok i tugu ne samo svoju, već i svih kolega iz redakcije.

– Bio je zaposlenik radija Mir Međugorje i kod nas vanjski saradnik na portalu. Donosio je vijesti, ideje, snimao je i videopriloge. Bio je kvalitetan, zainteresiran, momak za svaku pohvalu. Pratio je sve sektore, iako mu je politika bila najzanimljivija – kazao je Kutle.

Kutle je naglasio da smrt Marija Pinjuha pokazuje važnost pridržavanja mjera zaštite i provođenja odluka tijela koje ih donose.

Izvor: Slobodna Dalmacija

About The Author