TUZLA: POZIV MLADIMA ZA UČEŠĆE U BESPLATNOJ RADIONICI O MEDIJIMA I NOVINARSTVU

Mladi ste i zanimaju vas mediji? Uvijek ste željeli saznati kako stoje stvari iza kulisa? Pitali ste, ali niste dobijali odgovore o tome kako se proizvode vijesti? Zato sada imate priliku prijaviti se za učešće na besplatnoj radionici o medijima i novinarstvu – kako biste upoznali ljude koji svakodnevno tragaju za pričama, donose važne odluke, […]

TUZLA: POZIV MLADIMA ZA UČEŠĆE U BESPLATNOJ RADIONICI O MEDIJIMA I NOVINARSTVU

Mladi ste i zanimaju vas mediji? Uvijek ste željeli saznati kako stoje stvari iza kulisa? Pitali ste, ali niste dobijali odgovore o tome kako se proizvode vijesti? Zato sada imate priliku prijaviti se za učešće na besplatnoj radionici o medijima i novinarstvu – kako biste upoznali ljude koji svakodnevno tragaju za pričama, donose važne odluke, određuju kada će nešto biti emitovano u programu i jednostavno vole izazove!

Studenti tuzlanskog Odsjeka za žurnalistiku u partnerstvu sa Kancelarijom OSCE-a u Bosni i Hercegovini pozivaju vas da uzmete učešće u medijskoj radionici naziva „Mediji bez mržnje i diskriminacije za društvo bez mržnje i diskriminacije“.

Radionica će se održati 8. juna u Amfiteatru A2 Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli u kojem će od 10:00 do 15:00 sati motivirajuće priče o svojim strahovima sa početka karijere, snovima i izazovima, prvim radnim iskustvima, kao i o današnjem bavljenju novinarstvom ispričati novinari Al Jazeere Balkans, TV N1 BiH – oficijelnog CNN partnera za adria područje, Radija Slobodna Evropa i brojnih drugih medija današnjice.

Svi učesnici radionice čut će i nevjerovatne priče o novinarstvu na lokalnom nivou. Od izazova koji su stavljeni pred novinare gradskog servisa RTV 7 Tuzla, pa do blagovremenih izvještavanja uslijed vanrednih događaja novinara iz našeg i vašeg neposrednog okruženja – sve ćete saznati!

Zato ako ste mladi, studenti ste žurnalistike, ili drugih fakulteta Univerziteta u Tuzli ili ste jednostavno neko koga ove priče zanimaju, prijavite se najkasnije do utorka 5. juna 2018. godine do 12:00 sati i osigurajte mjesto za sebe. Broj učesnika je ograničen jer će svi koji budu prisustvovali ovom događaju, po završetku dobiti i potvrdu o učešću.

Prijava je jednostavna: Samo popunite online obrazac i poslije toga očekujte naš mail sa agendom i još više detalja. Čekamo vas!

About The Author