TikTok predstavio kreatore kojima će plaćati za video sadržaje

Kroz fond od 200 miliona dolara želi potaknuti ambiciozne kreativce koji tragaju za mogućnostima ostvarivanja prihoda za život

TikTok predstavio kreatore kojima će plaćati za video sadržaje
TIKTOK - Logo

TikTok je predstavio prve kreatore kojima će plaćati video sadržaje koje objavljuju na toj popularnoj video aplikaciji. Za naplatu sadržaja TikTok je postavio i određene uvjete.

Ukupno će biti isplaćeno 19 kreatora, a među kojima su David Dobrik, Bretanja Tomlinson, Cheyenne Jaz Wise, Justice Alexander, Michael Le, Marissa Ren i Ross Smith.

Iako su mnogi korisnici TikToka već odranije bili popularni na nekoj od društvenih platformi, uključujući Dobrika i Smitha koji su popularni YouTuberi, ipak je veliki broj TikTokera koji su postali popularni samo zahvaljujući sadržaju na ovoj aplikaciji.

Naprimjer, Dr Fayez (@lifeofadoctor), ljekar hitne medicine, od početka pokretanja TikToka 2019. godine prikupio je više od 500.000 pratilaca i poznat je po “razbijanju uobičajenih zabluda o zdravstvenoj zaštiti i medicini”. On svojim pratiteljima prikazuje svakodnevni život ljekara.

Matt Gresia (@mattgresia) je poduzetnik koji koristi TikTok za podučavanje poslovnih vještina više od 13 miliona pretplatnika.

Kako javlja Verge, TikTok kroz fond od 200 miliona dolara želi potaknuti ambiciozne kreativce koji tragaju za mogućnostima ostvarivanja prihoda za život. Nije jasno koliko često će kreatorima isplaćivati novac, kao ni koliko će iznositi svaka isplata.

Da bi kreativci mogli biti dio ovog fonda, moraju biti punoljetni, imati 10.000 pratitelja, kao i prikupljenih najmanje 10.000 pregleda u posljednjih 30 dana, te objavljivati originalni sadržaj koji ne krši smjernice kompanije.

Izvor: Verge/Klix

About The Author