Televiziji hrvatske dijaspore ukinuto dopuštenje za emitiranje

CRO TV HD – Televizija Hrvatske Dijaspore puni je naziv emitera – pružatelja medijske usluge satelitom kablovskom televizijom, internetom i drugim oblicima prijenosa

Televiziji hrvatske dijaspore ukinuto dopuštenje za emitiranje

Vijeće za elektroničke medije (VEM) Hrvatske ukinulo je dopuštenje za emitiranje CROTV HD-u – Televiziji hrvatske dijaspore jer nije dostavila zatražene snimke emitiranog programa nakon, kako se neslužbeno doznaje, pritužbe građana zbog emitiranja ustaških pjesama.

– Agencija za elektroničke medije (AEM) je zaprimila pritužbu građana u kojoj se navodi sporni program. AEM je zatražio snimke i očevidnike programa od pružatelja kako bi mogao utvrditi radi li se doista o kršenju Zakona o elektroničkim medijima – istaknuto je u odgovoru AEM-a Hini.

Međutim, na službeni upit Vijeća, pružatelj to nije dostavio. Dodaje se da je, obzirom na navedeno, utvrđeno da pružatelj medijske usluge više ne ispunjava tehničke uvjete prijenosa audiovizualnog i/ili radijskog programa.

CRO TV HD – Televizija Hrvatske Dijaspore puni je naziv emitera – pružatelja medijske usluge satelitom kablovskom televizijom, internetom i drugim dopuštenim oblicima prijenosa kojem se kao vlasnik navodi Dario Kozjak.

Sjedište firme je u njemačkom gradu Hanauu, a osim televizijskog programa na internetu, taj emiter pruža program i na Hrvatskom radiju Frankfurt. Na službenim stranicama CROTV HD-a navodi se kako njihova „koncesija za za Iptv kabel Satelitsku distribuciju vrijedi 10 godina od 17. juna 2021. godine“ te da ju je izdala Agencija za elektroničke medije Zagreb.

Navedeni pružatelj medijske usluge ima dopuštenje za emitiranje televizijskog programa putem kablovske televizije, satelita i interneta kao i dopuštenje za emitiranje radijskog programa putem satelita, kablovske televizije i interneta.

U konkretnom predmetu vodi se postupak samo za televizijski program. Što se tiče područja, pružatelj je slobodan emitirati program u bilo kojoj zemlji Evropske unije, ističu u AEM-u.

Na upit prijeti li i novčana kazna tom emiteru ukoliko nastavi s emitiranjem spornog programa i ko je dalje nadležan u ovom slučaju, u AEM- zaključuju: “Na navedeno trenutno ne možemo odgovoriti budući da teoretski pružatelj može notificirati ili zatražiti dopuštenje od bilo koje druge članice EU, ukoliko smatra da za to ima uvjete”.

Izvor: Hina

About The Author